Walne zebranie Gniazda
Walne zebranie Gniazda
Informacja dla początkujących: 8 kwietnia w Czempiniu odbędzie się Walne zebranie Gniazda sokolników. Piszę to zwłaszcza dla wiadomości wszystkich rządnych wiedzy na temat sokolnictwa, "błagających o jakiekolwiek informacje" na forum i wszystkich tych, którym nie chce się czytać archiwum
(ale jestem złośliwy co? :> ). W związku odwołaniem Łowów w zeszłym roku i niepewnego losu Łowów w roku bieżącym może być to jedyna okazja do spotkania się ze znaczną częścią polskich sokolników. Zebranie rozpoczyna się o 11 ale myślę, że przyjeżdżający po raz pierwszy mogą spokojnie przybyć na 14, myślę ze już zakończą się dyskusja nad sprawami bieżącymi i będzie dobra okazja na "wolne dyskusje" 
Czy twoim zdaniem podanie do publicznej wiadomosci terminu walnego zebrania gniazda jest rozwaznym posunieciem???
Co ty sobie myslisz?!
Na glowe upadles?!
Co ty chcesz zrobic z tego klubu?!
Jesli bys mial troche oleju w glowie wiedzial bys czym to grozi..
Jezeli tak bardzo zalezy na rozpowszechnianiu sokolnictwa w Polsce to bedac na walnym mozesz zgloscic wniosek o nazwijmy to: dni otwarte(O ile jestes czlonkiem klubiu??!!). Dzieki ktorym sokolnicy nastawia sie na przyjecie ciekawskich laikow.
Wybacz ale jak dla mnie tak i dla wielu jest to jedna z nielicznych(z dwoch) mozliwosci spotkania ze starymi znajomymi i porozmawiania normalnie.A ty chcesz tu zrobic cyrk!!
Przepraszam wszystkich "błagających o jakiekolwiek informacje" za moj sceptyzm.
Co ty sobie myslisz?!
Na glowe upadles?!
Co ty chcesz zrobic z tego klubu?!
Jesli bys mial troche oleju w glowie wiedzial bys czym to grozi..
Jezeli tak bardzo zalezy na rozpowszechnianiu sokolnictwa w Polsce to bedac na walnym mozesz zgloscic wniosek o nazwijmy to: dni otwarte(O ile jestes czlonkiem klubiu??!!). Dzieki ktorym sokolnicy nastawia sie na przyjecie ciekawskich laikow.
Wybacz ale jak dla mnie tak i dla wielu jest to jedna z nielicznych(z dwoch) mozliwosci spotkania ze starymi znajomymi i porozmawiania normalnie.A ty chcesz tu zrobic cyrk!!
Przepraszam wszystkich "błagających o jakiekolwiek informacje" za moj sceptyzm.
Te uniesienie jest trochę niepotrzebne więc proszę o trochę więcej wstrzemięźliwości następnym razem.. Co do zjazdu to informacja że będzie w małym miasteczku danego dnia i godzinie nie oznacza że każdy tam od razu trafi bo nie opisano gdzie dokładnie. Po drugie i co ważniejsze kolega inicjujący temat zapomniał dodać że wstęp na walne zebranie jest WYŁĄCZNIE dla członków lub kandydatów klubu.
Nie skomentuję poziomu wypowiedzi kol. "Lesnik" bo.. nie. Kto przeczylał mój post, zauważył że nikomu nie proponowałem przyjazdu na zebranie tylko na czas po rzeczonym (mea culpa że nie napisałem o wstępie dla członków). Pewne znaki na niebie i ziemi wskazują, że może to być jedyna okazja do spotkania kilku sokolników w jednym miejscu.
Chwal Ćwik,
Nie potrafię zrozumieć za bardzo kolegi ,,Leśnika" i jego zirytowania informacją nt. spotkania ???? Powyższa wzmianka o terminie podana została w dobrej intencji dla wszystkich chętnych pogłębianiem wiedzy nt ptaków drapieżnych i pięknej tradycji sokolnictwa. Napisałem TRADYCJI , ponieważ każdemu z nas zależy na tym aby była ona kontynuowana godnie i z należytą wiedzą.
Nie potrafię zrozumieć za bardzo kolegi ,,Leśnika" i jego zirytowania informacją nt. spotkania ???? Powyższa wzmianka o terminie podana została w dobrej intencji dla wszystkich chętnych pogłębianiem wiedzy nt ptaków drapieżnych i pięknej tradycji sokolnictwa. Napisałem TRADYCJI , ponieważ każdemu z nas zależy na tym aby była ona kontynuowana godnie i z należytą wiedzą.
Moja irytacja nie wynika z niecheci propagowania sokolnictwa. Jestem jak najbardziej za rozpowszechnianiem wiedzy na temat sokolnictwa jak i organizacji zrzeszajacych sokolnikow w polsce.Jednakze moim zdaniem ( najwyrazniej tylko moim) Walne Zebranie Czlonkow Gniazda jest organizowane dla czlonkow tematy tam poruszane sa skierowane bezposrednio do czlonkow, a po zebraniu istnieje mozliwosc wymiany pogladow i dyskusji - co ze wzgledu na duze rozrzucenie nas po kraju staje sie jedna z nielicznych mozliwosci.
Skad moje zirytowanie?Czym grozi przyjazd osob zainteresowanych?Sadzac po ilosci wypowiedzi teoretycznie istnieje mozliwosc ze po opublikowaniu powyzszej wiadomosci (co moim zdaniem bylo kompletnie bezsensu gdyz osoby zainteresowane wiedzialy o spotkaniu) zdecyduje sie na przyjazd wieksza grupa ludzi co moze zaklucic przebieg spotkania.
Dlatego w celu znalezienia kompromisu w mojej zirytowanej wypowiedzi wysunalem wniosek o zorganizowanie jak to nazwalem dni lub dnia otwartego ( stworzonego na wzor dni otwartych w uczelniach ) lub stworzenie kompetentnej strony internetowej co pozwolilo by zaznajomic sie laikom z polityka, tradycja i technika Sokolnictwa jak i Gniazda (bez urazy Adamie
.
Sadze ze trudno jest dostac sie do naszej organizacji i nalezy to zmienic ale zmieniac nalezy to z glowa.
Chwal Cwik
Skad moje zirytowanie?Czym grozi przyjazd osob zainteresowanych?Sadzac po ilosci wypowiedzi teoretycznie istnieje mozliwosc ze po opublikowaniu powyzszej wiadomosci (co moim zdaniem bylo kompletnie bezsensu gdyz osoby zainteresowane wiedzialy o spotkaniu) zdecyduje sie na przyjazd wieksza grupa ludzi co moze zaklucic przebieg spotkania.
Dlatego w celu znalezienia kompromisu w mojej zirytowanej wypowiedzi wysunalem wniosek o zorganizowanie jak to nazwalem dni lub dnia otwartego ( stworzonego na wzor dni otwartych w uczelniach ) lub stworzenie kompetentnej strony internetowej co pozwolilo by zaznajomic sie laikom z polityka, tradycja i technika Sokolnictwa jak i Gniazda (bez urazy Adamie
Sadze ze trudno jest dostac sie do naszej organizacji i nalezy to zmienic ale zmieniac nalezy to z glowa.
Chwal Cwik