Walne zebranie Gniazda

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
ODPOWIEDZ
borki
początkujący

Walne zebranie Gniazda

Post autor: borki »

Informacja dla początkujących: 8 kwietnia w Czempiniu odbędzie się Walne zebranie Gniazda sokolników. Piszę to zwłaszcza dla wiadomości wszystkich rządnych wiedzy na temat sokolnictwa, "błagających o jakiekolwiek informacje" na forum i wszystkich tych, którym nie chce się czytać archiwum :twisted: (ale jestem złośliwy co? :> ). W związku odwołaniem Łowów w zeszłym roku i niepewnego losu Łowów w roku bieżącym może być to jedyna okazja do spotkania się ze znaczną częścią polskich sokolników. Zebranie rozpoczyna się o 11 ale myślę, że przyjeżdżający po raz pierwszy mogą spokojnie przybyć na 14, myślę ze już zakończą się dyskusja nad sprawami bieżącymi i będzie dobra okazja na "wolne dyskusje" :)
Lesnik
żółtodziób

Post autor: Lesnik »

Czy twoim zdaniem podanie do publicznej wiadomosci terminu walnego zebrania gniazda jest rozwaznym posunieciem???

Co ty sobie myslisz?!

Na glowe upadles?!

Co ty chcesz zrobic z tego klubu?!

Jesli bys mial troche oleju w glowie wiedzial bys czym to grozi..
Jezeli tak bardzo zalezy na rozpowszechnianiu sokolnictwa w Polsce to bedac na walnym mozesz zgloscic wniosek o nazwijmy to: dni otwarte(O ile jestes czlonkiem klubiu??!!). Dzieki ktorym sokolnicy nastawia sie na przyjecie ciekawskich laikow.
Wybacz ale jak dla mnie tak i dla wielu jest to jedna z nielicznych(z dwoch) mozliwosci spotkania ze starymi znajomymi i porozmawiania normalnie.A ty chcesz tu zrobic cyrk!!

Przepraszam wszystkich "błagających o jakiekolwiek informacje" za moj sceptyzm.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

Te uniesienie jest trochę niepotrzebne więc proszę o trochę więcej wstrzemięźliwości następnym razem.. Co do zjazdu to informacja że będzie w małym miasteczku danego dnia i godzinie nie oznacza że każdy tam od razu trafi bo nie opisano gdzie dokładnie. Po drugie i co ważniejsze kolega inicjujący temat zapomniał dodać że wstęp na walne zebranie jest WYŁĄCZNIE dla członków lub kandydatów klubu.
borki
początkujący

Post autor: borki »

Nie skomentuję poziomu wypowiedzi kol. "Lesnik" bo.. nie. Kto przeczylał mój post, zauważył że nikomu nie proponowałem przyjazdu na zebranie tylko na czas po rzeczonym (mea culpa że nie napisałem o wstępie dla członków). Pewne znaki na niebie i ziemi wskazują, że może to być jedyna okazja do spotkania kilku sokolników w jednym miejscu.
andrzejek
stażysta

Post autor: andrzejek »

Mam pytanie do kolegi Leśnika.
A czym grozi według kolegi, przyjazd osób zainteresowanych sokolnictwem na walne a raczej na spotkanie po walnym z sokolnikami?
Przecież nie jesteśmy jakąś sektą.
Chwal Ćwik
morganq
pisklę

Post autor: morganq »

Chwal Ćwik,

Nie potrafię zrozumieć za bardzo kolegi ,,Leśnika" i jego zirytowania informacją nt. spotkania ???? Powyższa wzmianka o terminie podana została w dobrej intencji dla wszystkich chętnych pogłębianiem wiedzy nt ptaków drapieżnych i pięknej tradycji sokolnictwa. Napisałem TRADYCJI , ponieważ każdemu z nas zależy na tym aby była ona kontynuowana godnie i z należytą wiedzą.
Lesnik
żółtodziób

Post autor: Lesnik »

Moja irytacja nie wynika z niecheci propagowania sokolnictwa. Jestem jak najbardziej za rozpowszechnianiem wiedzy na temat sokolnictwa jak i organizacji zrzeszajacych sokolnikow w polsce.Jednakze moim zdaniem ( najwyrazniej tylko moim) Walne Zebranie Czlonkow Gniazda jest organizowane dla czlonkow tematy tam poruszane sa skierowane bezposrednio do czlonkow, a po zebraniu istnieje mozliwosc wymiany pogladow i dyskusji - co ze wzgledu na duze rozrzucenie nas po kraju staje sie jedna z nielicznych mozliwosci.
Skad moje zirytowanie?Czym grozi przyjazd osob zainteresowanych?Sadzac po ilosci wypowiedzi teoretycznie istnieje mozliwosc ze po opublikowaniu powyzszej wiadomosci (co moim zdaniem bylo kompletnie bezsensu gdyz osoby zainteresowane wiedzialy o spotkaniu) zdecyduje sie na przyjazd wieksza grupa ludzi co moze zaklucic przebieg spotkania.
Dlatego w celu znalezienia kompromisu w mojej zirytowanej wypowiedzi wysunalem wniosek o zorganizowanie jak to nazwalem dni lub dnia otwartego ( stworzonego na wzor dni otwartych w uczelniach ) lub stworzenie kompetentnej strony internetowej co pozwolilo by zaznajomic sie laikom z polityka, tradycja i technika Sokolnictwa jak i Gniazda (bez urazy Adamie :).
Sadze ze trudno jest dostac sie do naszej organizacji i nalezy to zmienic ale zmieniac nalezy to z glowa.

Chwal Cwik
andrzejek
stażysta

Post autor: andrzejek »

Tak czy owak na walne nie przyjechał nikt "obcy" (przynajmniej ja takowych nie widziałem). Możesz sobie wyobrazic kto by przyjechał na " dni otwarte". Ten temat już się skończy ale niesmak tonu wypowiedzi Panie kolego Lesnik pozostanie.
Chwal Ćwik
Balcer
stażysta

Post autor: Balcer »

jak początkująca osoba usłyszy taki tekst to napewnoo sie zniechęci rozuniem ze trzeba być kimś wyjątkowym aby siee tam pokazać
:(
Balcer
stażysta

Post autor: Balcer »

A sorki troche nie na temat ale byłbym wdzięczny za odp. z góry dziękuję :)
ODPOWIEDZ