Identyfikacja sokoła :)
Identyfikacja sokoła :)
Witam, znajomy był ostatnio w Dubaju i zrobił fotkę sokoła. Nie jestem za mocny w sokołach a szczególnie w szatach młodocianych jeśli to taka jest..., macie jakieś propozycje cóż to może być, jakieś cechy szczególne?.. trochę słaba jakość zdjęcia no ale może da się coś wywnioskować 
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Kurde liczylem na dziczka, leb jednak oraz chyba widoczna obraczka wskazuja na sztucznego twora. Obstawiam tak jak arek z 2 powodow - a) rozmiar (z Europejskich rarogow hybryd tej wielkosci to na ogol cos wiecej niz 1/2) b) arabowie znacznie czesciej kupuja g/s z duza iloscia krwi bialozora. choc i tu sa odstepstwa. Glowa a zwlaszcza jej szata (bo reszta jest malo czytelna) ma moim zdaniem subiektywne cechy bialozora. Pisze subiektywne bo ciezko mi to czyms uargumentowac. Kolor wskazuje ze mamy do czynienia z ptakiem majacym w sobie szare i ewentualnie srebrne geny.
Dawid nie czytaj tego ponizej.
Ps tylko milvipes, niech zacznie ktos wreszcie produkowac czyste rarogi te hybrydy mi bokiem wychodza!!!
Dawid nie czytaj tego ponizej.
Ps tylko milvipes, niech zacznie ktos wreszcie produkowac czyste rarogi te hybrydy mi bokiem wychodza!!!
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Jesli to azjatycki saker to jeden z najdziwniejszych jakie widzialem...a widzialem dziesiatki ;p ... na zdjeciach. Wydaje mi sie ze zdjecie nie oddaje dobrze jego koloru, mi on przypomina ciemna wersje dawidowej Viagry. Obstawiam tak jak wczoraj hybryda g/s z przewaga gyra po szarych albo cienosrebrnych bialozorach, ciemnosrebrne wydaja mi sie teraz nawet nieco bardziej prawdopodobne, bo podobne upierzenie maja w 1 piorze niektore srebrniaki pozniej wychodzace na srebro z frontu z pieknym platynowym plaszczem 
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik