"długa przymiarka"

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
ODPOWIEDZ
Zidzi7
pisklę

"długa przymiarka"

Post autor: Zidzi7 »

Witam wszystkich bardzo serdecznie
Od dłuższego czasu przeglądam to forum i zbieram informacje dlatego też postanowiłem napisać ten artykuł w którym chce opisać swoja sytuację
Ptakom drapieżnym zacząłem przyglądać się w Technikum Leśnym w Tucholi jednak nie potrafiłem zebrać się aby poświęcić im czas nie było to spowodowane lenistwem tylko tym że nie należę do osób którym nauka (mam tu na myśli wiedzę teoretyczna z np Fizyki czy Chemii) nie przychodzi dość łatwo. Pomimo bardzo młodego wieku myślałem dość racjonalnie, dlatego nie chciałem zepsuć jednego i drugiego bo z wcześniejszych doświadczeń ze zwierzątkami wiem ile pochłania to czasu.
Z zazdrością obserwowałem jak koledzy spełniają swoją pasje i gdy tylko mogłem od czasu do czasu im towarzyszyłem
Obecnie uporządkowałem swoje życie i wygospodarowałem w nim dużo wolnego czasu dlatego też chciał bym zająć się tym co dotychczas mnie fascynowało nie chodzi mi tu o natychmiastowy zakup ptak bo nie na tym "sztuka" polega chciał bym nabrać doświadczenia z "drapolami" a w przyszłości jak już nabiorę ogłady :D:D przymierzyć się do zakupu
Do rzeczy może jest ktoś z okolic Gdańska kto pomógł by w realizacji planu bo przecież jak napisał Pan Profesor

"Nikt mnie nie przekona, że można nauczyć się układania ptaków przez internet ,z książki czy telefonicznie"

Pozdrawiam
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

prawidłowe podejście :wink: szkoda że tak zadko trafiają sie ludzie którzy tak zaczynają swoją przygodę na tym forum. Jeśli masz ochotę zapraszamy do Słupska. masz połącznie skm i jedziesz około godzinki więc dramatu nie ma. mamy tu małą kuźnię młodych talentów i kilka osób regularnie nas odwiedza a niektórzy dorobili sie już własnych, całkiem niezłych ptaków (pozdro Razhiellus i Jastrząb :razz: ) jeśli Słupsk to nie jest dla Ciebie za daleko to zapraszamy
Zidzi7
pisklę

Post autor: Zidzi7 »

Dziękuje serdecznie za zaproszenie jednak przy dzisiejszych możliwościach naszej kolei podróż do Słupska z Gdańska głównego trwa 2h 41 min w tym czasie pokonuje odległość 164 km ;/ trochę długo ale na pewno kiedyś się wybiorę
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Maja dobrych nauczycieli to i daja sie latwo ''obrobic'' choc co do kolegi jastrzebia mam obiekcje :) hehe
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

A ja tam podziwiam Arka,na początku niby nic,a teraz zagina mie co jakis czas czymś nowym ,-Jastrzump nieczytaj postu powyżej :smile: PZ.kol.
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

Arek w tym roku miał pierwsze szlify w lataniu z sokołem bo pomagał mi na plantacji przez miesiąc. Chlopak ma do tego serce i robi to z zaangażowaniem. Ma rękę do ptaków i szybko sie uczy. myślę że niejednemu kopara opadnie jak weźmie w końcu samicę wędrownego :P
Awatar użytkownika
Jastrząb
młodszy sokolnik

Post autor: Jastrząb »

dzieki chlopaki :oops: :razz:
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Chyba nikt nie ma najmniejszych watpliwosci, ze moj pierwszy prowokujacy post byl tylko i wylacznie po to by wywolac reakcje obroncow :). Teraz Arek uwaza sie za alfe-omege usmiechajc sie do monitora na "pelnej szerokosci" :)
Ps co zlego to nie ja :)
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

Dokładnie tak odebraliśmy ,i dalismy Ci chwilke satysfakcji,a Ar.napewno już gdzieś opowiada co to za cuda z ptakami wyczynia :wink: hehePZ.KOL
Awatar użytkownika
Jastrząb
młodszy sokolnik

Post autor: Jastrząb »

nic nie wyczyniam i za omege sie nie uwazam :razz: reszte zostawie bez komentarza :wink:
ODPOWIEDZ