Od dłuższego czasu przeglądam to forum i zbieram informacje dlatego też postanowiłem napisać ten artykuł w którym chce opisać swoja sytuację
Ptakom drapieżnym zacząłem przyglądać się w Technikum Leśnym w Tucholi jednak nie potrafiłem zebrać się aby poświęcić im czas nie było to spowodowane lenistwem tylko tym że nie należę do osób którym nauka (mam tu na myśli wiedzę teoretyczna z np Fizyki czy Chemii) nie przychodzi dość łatwo. Pomimo bardzo młodego wieku myślałem dość racjonalnie, dlatego nie chciałem zepsuć jednego i drugiego bo z wcześniejszych doświadczeń ze zwierzątkami wiem ile pochłania to czasu.
Z zazdrością obserwowałem jak koledzy spełniają swoją pasje i gdy tylko mogłem od czasu do czasu im towarzyszyłem
Obecnie uporządkowałem swoje życie i wygospodarowałem w nim dużo wolnego czasu dlatego też chciał bym zająć się tym co dotychczas mnie fascynowało nie chodzi mi tu o natychmiastowy zakup ptak bo nie na tym "sztuka" polega chciał bym nabrać doświadczenia z "drapolami" a w przyszłości jak już nabiorę ogłady
Do rzeczy może jest ktoś z okolic Gdańska kto pomógł by w realizacji planu bo przecież jak napisał Pan Profesor
"Nikt mnie nie przekona, że można nauczyć się układania ptaków przez internet ,z książki czy telefonicznie"
Pozdrawiam