Martwe Bieliki

Tematy ogólne związane z ptakami drapieżnymi
Margon
stażysta

Martwe Bieliki

Post autor: Margon »

Siedze sobie dzisiaj na budowie i w radiu właśnie wiadomości się zaczeły i od razu zbladłem. Spikerka oznajmiła że znowu znaleziono kolejne zatrute bieliki w Roztoczańskim parku narodowym niby 10 osobników. W radiu wypowiadał sie jakiś gość i stwierdził że ktoś robi to celowo. To już nie pierwsza taka sprawa w ciągu kilku lat. Komu przeszkadzają te piekne stworzenia?? Chodowcą ryb którzy mogli im podrzucić zatrute ryby?? Co o tym sądzicie bo mi się nóż w kieszeni otwiera.
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Adrian przedstawil skuteczna metode, inna udzilajaca sie tu osoba rowniez hmm wiedzialaby w jaki sposob uzyc slownej reprymendy, cos w stylu ''a ti ti niedobry"...
Margon
stażysta

Post autor: Margon »

Zabicie jednego bielika poprównywalne jest z zabiciem żubra. JA osobiście gdy słysze czasami od kolesi jak o szpanują przechwałkami gdy znęcali sie np. nad złapanym golembiarzem, jak podcinali go i przebijali właczam mi sie taki agresor ze nie patrze gdzie bije..... Jeden z nich już sie do mnie nie zbliża.. może to go czegoś nauczyło.
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Od siebie powiem tylko tyle, ze ''oficjalnie'' oczywiscie metod nie pochwalam ale serdecznie gratuluje.
Pozdrawiam.
pustul3
początkujący

Post autor: pustul3 »

Takich tylko kijem przez grzbiet,a zresztą... szkoda gadać
ODPOWIEDZ