Witam!
Tak sobie pomyślałem co by było gdyby kiedyś ktoś "mądry" w naszym kochanym państwie wpadł na taki głupi pomysł i postanowił ukrócić nasze zainteresowania. Jestem przekonany że tak nigdy się nie stanie, bo póki żyję nie pozwolę na coś takiego (po moim trupie:) ale niestety w niektórych krajach niemal sąsiednich (skandynawia), sokolnictwo jest zabronione. I wydaje mi się że wystarczyłaby jakas akcja na jeszcze wieksza skale typu ptasia grypa czy coś lub zła interpretacja faktów i przedstawienie tego co robimy do góry nogami, do tego nagonka medialna i po nas. A nasza zmanipulowana opinia publiczna zapewne tylko by przyklasnela. To tylko taki czarny scenariusz, (pomijając że część z nas straciłaby pracę) ktory nigdy sie nie spelni, i prosze nie brac tego w 100% na powaznie, tylko tak luzno i hipotetycznie
zapraszm wszystkich do głosowania!
chwal ćwik!
Myslalem, ze w szwecji wolno posiada ptaka rodzimego gatunku, bez mozliwosci polowania, moge sie jednak mylic... Mysle jednak, ze nie ma co brac za wzor krajow w ktrocyh dzieci gdy nie dostana kieszonkowego dzwonia na policje i zglaszaja molestowanie...