Chciał bym dowiedzieć się które książki ze sklepiku an stronie najlepiej kupić na początek(ok 2)chciał bym zajmować się na początek jastrzębiem z racji tego ze mam dość sporo wolnego czasu(4-6h dziennie) ale nie mam tyle hajsu aby zakupić sokoła + telemetrie do niego od razu.
bolek pisze:Na poczontek Marka Cieślikowskiego SOKOLNICTWO
A potem resztę a to i tak będzie mało. Nie masz kasy na sokoła a na jastrzębia masz? Kasa na ptaka to tylko wierzch górki wydatków, więc zanim kupisz ptaka najpierw kup wszystkie książki, złap praktykę u jakiegoś sokolnika a potem kupuj ptaka.
Kociemba pisze:Chciał bym dowiedzieć się które książki ze sklepiku an stronie najlepiej kupić na początek
Wszystkie, a i to mało. Sokolnictwa nie nauczysz się z książek, tak jak matematyki. Tak się składa, że jest to zajęcie nieszablonowe, ponieważ natura nie daje się opisywać regułkami matematycznymi. Poza tym czas jest potrzebny w opiece nad każdym ptakiem, a do zakupu każdego ptaka potrzebna jest kasa, więc nie rozumiem skąd ta Twoja dziwna wybiórczość.
hmm powiem tak jak pisałem które na początek książki kupić a nie ze che np tylko 2 książki to logiczne ze jest to zajęcie nieszablonowe . dlatego napisałem ze na początek che tylko 2 potem następne itp <facepalm>