Zdjecia.
- Raven_Corvus
- sokolnik
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Chłopaki wszystko fajnie ale jakby sie tak zastanowic to jednak chyba nie mamy do czynienia z Niemka (pomine ze za ladna) patrzac na link wydaje mi sie ze to jednak Holenderka 
Swoja droga dzieki Przemek za odgrzanie posta bo juz jakis czas temu w necie jej szukalem
Haggard pokaz jakies foty 7/8 no i jak juz bedzie ukrocona to podaj szacunkowa wage...nie wyglada na wieksza od 3/4 (no i pr prawda?)
Swoja droga dzieki Przemek za odgrzanie posta bo juz jakis czas temu w necie jej szukalem
Haggard pokaz jakies foty 7/8 no i jak juz bedzie ukrocona to podaj szacunkowa wage...nie wyglada na wieksza od 3/4 (no i pr prawda?)
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Przemek tak piszesz ze ona w 2gim piorze nie bedzie jak bialozor...
W pierwszym juz wyglada z przodu jak asghar (dla mnie the best) no i ten profil glowy i odcien janosrebrnego bialozora (jak to mowia ornitolodzy white on grey
) Swoja droga dobra fotka grzbietu bylaby cacy, bo na tej wczesniejszej wyglada bardzo ciemno...myslalem ze jest bardziej w szarosci niz brazie.
W pierwszym juz wyglada z przodu jak asghar (dla mnie the best) no i ten profil glowy i odcien janosrebrnego bialozora (jak to mowia ornitolodzy white on grey
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Wlasciwe proporcje jak u duzego sakera (patrz 'Niemka'
)
Jedyne roznica to generalnie nieco jasniejsza glowa no i to kropkowanie...wlasciwei upierzenie jak u sakera od 2giego piora wzwyz
Przynajmniej tak mi tlumaczono kiedys odnosnie rarogow...
Jeszcze tylko jedno Haggard powiedz czy jej rodzice to F1 czy moze tez po parze 3/4?
Jedyne roznica to generalnie nieco jasniejsza glowa no i to kropkowanie...wlasciwei upierzenie jak u sakera od 2giego piora wzwyz
Przynajmniej tak mi tlumaczono kiedys odnosnie rarogow...
Jeszcze tylko jedno Haggard powiedz czy jej rodzice to F1 czy moze tez po parze 3/4?
Ostatnio zmieniony pn sty 07, 2008 5:33 pm przez JoHn DuMbaR, łącznie zmieniany 2 razy.
- Raven_Corvus
- sokolnik
porównaj zdjęcie pleców raroga to od razu dostrzeżesz jak bardzo się różni. przede wszystkim układ piór pokrywowych. a z rarogami tak to juz jest że mają największą gamę rozmaitych umaszczeń ze wszystkich sokołów. od bardzo ciemnych po takie w typie białego białozora. na stronie www.sokolniczeakcesoria.republika.pl jest zdjęcie ojca i mamuski. a w pierwszym piórku też były takie raroże