Zdjecia.

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
Balcer
stażysta

Post autor: Balcer »

Nie widziałem wcześniej tego postu sie jakoś nie dokopałem ale najlepsza jest Niemka oj przyciąga oko :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Raven_Corvus
sokolnik

Post autor: Raven_Corvus »

heheh nizla jesr :] ale ma na rekawicy altajskiego :] Michal mnie poprawil :]
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

Balcer pisze:Nie widziałem wcześniej tego postu sie jakoś nie dokopałem ale najlepsza jest Niemka oj przyciąga oko

oj przyciaga... :mrgreen: apel do władz Gniazda- wyślijcie jej zaproszenie na nasze łowy :razz:
Balcer
stażysta

Popieram fakt faktem pokot nie będzie specjalny bo wszyscy będą stać w kolejce by podzielić się doświadczeniami z koleżanką z zza granicy
Balcer
stażysta

Ale bym sie śmiał gdyby to zdjęcie było robione jakieś 5 6 lat temu zaproszenie wszystko cacy łowy spotkanie a tu sie okazuje że koleżanka się troszkę zmieniła od tego czasu :???: :neutral: :wink: ojoj
haggard
sokolnik

miały byc zdjęcia ptaków a my tu o kobietach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Chłopaki wszystko fajnie ale jakby sie tak zastanowic to jednak chyba nie mamy do czynienia z Niemka (pomine ze za ladna) patrzac na link wydaje mi sie ze to jednak Holenderka :)
Swoja droga dzieki Przemek za odgrzanie posta bo juz jakis czas temu w necie jej szukalem :oops:
Haggard pokaz jakies foty 7/8 no i jak juz bedzie ukrocona to podaj szacunkowa wage...nie wyglada na wieksza od 3/4 (no i pr prawda?)
haggard
sokolnik

nie jest większa od mojej 3/4. jak na 7/8 jest raczej nieduża. w tej chwili jedyne 1360g :mrgreen:
JoHn DuMbaR
sokolnik

Przemek tak piszesz ze ona w 2gim piorze nie bedzie jak bialozor...
W pierwszym juz wyglada z przodu jak asghar (dla mnie the best) no i ten profil glowy i odcien janosrebrnego bialozora (jak to mowia ornitolodzy white on grey :mrgreen: ) Swoja droga dobra fotka grzbietu bylaby cacy, bo na tej wczesniejszej wyglada bardzo ciemno...myslalem ze jest bardziej w szarosci niz brazie.
haggard
sokolnik

zaraz wrzucę fotkę płaszcza.sądząc po rodzicach a wiem że w pierwszym piórze wyglądali tak jak ona to powinna przepierzyc sie w jasno srebrnego białozora ale na płaszczu zwłaszcza u samic widac na płaszczu że tło ma delikatnie brązowawy odcień.
haggard
sokolnik

Obrazek
JoHn DuMbaR
sokolnik

Wlasciwe proporcje jak u duzego sakera (patrz 'Niemka' :mrgreen: )
Jedyne roznica to generalnie nieco jasniejsza glowa no i to kropkowanie...wlasciwei upierzenie jak u sakera od 2giego piora wzwyz :)
Przynajmniej tak mi tlumaczono kiedys odnosnie rarogow...
Jeszcze tylko jedno Haggard powiedz czy jej rodzice to F1 czy moze tez po parze 3/4?
Ostatnio zmieniony pn sty 07, 2008 5:33 pm przez JoHn DuMbaR, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Raven_Corvus
sokolnik

Post autor: Raven_Corvus »

Mi chodzilo o to, ze pieknie by bylo jak by sie na gyra przepierzyla :] Choc Saker tez piekny ale taki srebrnobialy saker :P to juz cudenko na maxaa :P
haggard
sokolnik

porównaj zdjęcie pleców raroga to od razu dostrzeżesz jak bardzo się różni. przede wszystkim układ piór pokrywowych. a z rarogami tak to juz jest że mają największą gamę rozmaitych umaszczeń ze wszystkich sokołów. od bardzo ciemnych po takie w typie białego białozora. na stronie www.sokolniczeakcesoria.republika.pl jest zdjęcie ojca i mamuski. a w pierwszym piórku też były takie raroże :cool:
haggard
sokolnik

no i w locie sylwetka jest zdecydowanie bardziej białozorowa niż raroża
ODPOWIEDZ