Harris bez tajemnic

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
Awatar użytkownika
Wilq
stażysta

Post autor: Wilq »

Czekam na zdjęcia :D
Pomijając to jakoś ostatnio nie widziałem by ktoś się chwalił osiągnięciami swojego AG czy Sokoła.. a może mi się wydaje to ?
Ostatnio zmieniony czw sie 09, 2012 8:16 pm przez Wilq, łącznie zmieniany 2 razy.
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

Waldek,a gdzie ja napisałem ze to ty sprzedajesz młode niekompetentnym lamusom? Ty jakąś manię prześladowczą masz? nie wiem po co ten twój jazgot skoro post nie jest adresowany do ciebie. Cokolwiek napiszę o harrisie ty bedziesz to odbierał jako atak na ciebie. weż jakis prozac czy coś
Awatar użytkownika
kuba08111994
młodszy sokolnik

Post autor: kuba08111994 »

Wilq pisze:Czyli w Polsce występuje dzika populacja hh ?
Coś podobno jest na ogródkach działkowych w Rociborzu ... :mrgreen:
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

bez was na tym forum ludzie by z nudów żyły sobie podcinali :) Nikt inny nie nastuka dwóch stron w jeden dzień :) no chyba ze początkujący miłośnik akwarium morskiego vs reszta forum :)
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 1:00 am przez garbus2, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

A gdzie ja Dawidzie napisałem ,że odebrałem to osobiście ? :razz:
Podałem się jako przykład ,że tak nie musi być jak insynuujesz ! :lol:
Adam - może nie jest lepiej ,ale na pewno jest śmieszniej ! :lol:
haggard
sokolnik

Wilq pisze:Czekam na zdjęcia :D
Pomijając to jakoś ostatnio nie widziałem by ktoś się chwalił osiągnięciami swojego AG czy Sokoła.. a może mi się wydaje to ?
może dlatego że ptaki aktualnie sie pierzą? a młode dopiero sie rozlatują? a kiedy ostatnio ktos sie chwalił osiągnięciami harrisa? :)
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

@haggard - czy biznesmena nie wiem, na chwilę obecną utrzymuję się tylko z pracy z ptakami, przeczytaj co jest napisane na mojej stronie bo nie chce tego powtarzać - jeśli ktoś zapewni ptakowi warunki i pokarm to go kupi, nie ważne czy w Polsce czy gdzies za granicą - tak się składa, ze też mam parę lęgową harrisów i uwierz, że gotowego do latania harrisa można sprzedać za dosyć dobre pieniądze i być pewnym, że ptak nie będzie skrzywdzony anie się nie zgubi.
Każda sroka swój ogon chwali - środowisko polskich sokolników jakie jest każdy widzi - aby wejść w miejsce innego sokolnika niektórzy zaniżają ceny za usługi 8krotnie - chyba sam też tego doświadczyleś - nie wiem więc o co kruszyć kopie.
Każdy robi to co chce i jeśli to jest zgodne z prawem - może!
a, że szczcisz się polowaniem z ptakami.. wiele osób wie jak to jest też z uprawnieniami do polowania - nie będę wymieniał przykładów kto i kiedy chwalił się co upolował a kiedy uzyskał uprawnienia...
Wieć trochę luzu i może współpracy a nie wyniszczania nawzajem - bo z tego co wiem niewielu z nas żyje tylko z pracy z ptakami, więc zamiast się kopać może lepiej rozmawiać...
ZaP
garbus2
Site Admin
Kontakt:

haggard pisze: a kiedy ostatnio ktos sie chwalił osiągnięciami harrisa? :)
jakto kto i kiedy? Waldek wczoraj - o tym że ładnie siedzi luzem na siedzisku :P i to nie byle jakim siedzisku - kwiecistym :)
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 1:00 am przez garbus2, łącznie zmieniany 1 raz.
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

@haggard - ja się mogę pochwalić osiągnięciem mojego młodego harrisa z dzisiaj - 5ty dzień układania, wolne pęta i przeżył !!!
usiadł na wolierze Żbików i cudem udało mu się zdążyć przed kociakami : :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ZaP
Awatar użytkownika
Wilq
stażysta

Nie mówiłem dziś czy teraz ale ostatnie sezony.. mało kto się chwali bo jak to napisałeś trudno jest rozplotkować te ptaki, a jeśli się uda jak to mówią ,, piękne próby ataku..'' ale mało jest udanych ów ataków.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Wilq pisze:mało kto się chwali bo jak to napisałeś trudno jest rozplotkować te ptaki, .
potwierdzam moje też coś nie chcą plotkować, cały czas siedzą cicho i myślałem że to dobrze :D
haggard
sokolnik

Zap- sprzedając ptaka upewniasz sie że potencjalny nabywca ma pojęcie o temacie i że przynajmniej jesli chodzi o teorię odrobił lekcje?
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

garbus2 pisze:
haggard pisze: a kiedy ostatnio ktos sie chwalił osiągnięciami harrisa? :)
jakto kto i kiedy? Waldek wczoraj - o tym że ładnie siedzi luzem na siedzisku :P i to nie byle jakim siedzisku - kwiecistym :)
Adam to wczoraj to chyba jednak był raróg . :lol:
Dziś nowy nabytek /harris oczywiście / nawet trochę za mną polatał ,ale jak wleciał w gęste drzewo to biedak nie wiedział jak z niego wylecieć ,a jeżeli chodzi o ,,piękne ataki''
to wczoraj gonił kukułkę - ach jak ona ,,pięknie '' uciekałaaaa ! :mrgreen:
Ostatnio zmieniony czw sie 09, 2012 8:53 pm przez Pudlak Waldemar, łącznie zmieniany 1 raz.
haggard
sokolnik

no i tu sam sie waldek zastanów nad polecaniem hh jako ptaka nie do polowania :wink: każdy kto ma harrisa wie że goni wszystko kiedy tylko ma okazję i odpowiednią kondycję
Awatar użytkownika
Wilq
stażysta

Ja proponuje Krogulca :D ostatnio chciał mi palec odgryźć :D
ODPOWIEDZ