nowinki techniczne

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
Awatar użytkownika
przemek
stażysta

Post autor: przemek »

ale jak sam napisałeś posiadanie odbiornika 216 nie jest zakazane więc mapka to chyba nic takiego :wink:
Birkut06
młodszy sokolnik

Post autor: Birkut06 »

Aż mi teraz głupio... Sam na siebie doniosłem... Sam na dno nie pójde... :twisted:
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

Birkut06 pisze:Aż mi teraz głupio... Sam na siebie doniosłem... Sam na dno nie pójde... :twisted:
to sie nazywa wzorowa obywatelska postawa :)
Kuba1997
młodszy sokolnik

Post autor: Kuba1997 »

garbus2 pisze:to sie nazywa wzorowa obywatelska postawa
Masz rację Adam :mrgreen:
Birkut06
młodszy sokolnik

Wszyscy na tym latamy więc nie ma co udziwniać. Głupie przepisy trzeba obchodzić co wszyscy tu obecni w ten czy inny sposób robią(my).
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Birkut06 pisze:Wszyscy na tym latamy więc nie ma co udziwniać. Głupie przepisy trzeba obchodzić co wszyscy tu obecni w ten czy inny sposób robią(my).
Nie dyskutowałbym na temat czy przepis jest mądry czy głupi bo to zalezy nieco od punktu z którego sie patrzy natomiast co warto zauwazyc ze u nas zarowno czestotliwosci rzedu 173 jak i 216 sa zastrzezone na cele cywilno-rzadowe. Calkowicie dozwolone sa czestotliwosci rzedu 432-433 (i to tez nie wszystkie) ale tu problemem jest strasznie duzo innych nadajnikow pracujacych na nich - wlaczasz telemetrie a tu slyszysz jak dzieciaki na krotkofalowkach nawijaja... Moze to byc irytujace a wrecz uniemozliwiajace namierzenie ptaka. Marshall innych czestotliwosci niz w okolicach 173 (ktore legalna sa np w UK) lub 216 w zasadzie nie robi. Czy to oznacza ze mam zrezygnowac z ich produktow choc sa wiodącymi na rynku....Tu niech kazdy sobie odpowie sam i postepuje zgodnie z wlasnym sumieniem :)
polikarp
młodszy sokolnik

Post autor: polikarp »

Tam zaraz sumienie do tego angażować. Sumienie to najbardziej plastyczny materiał, pod słońcem. Daje się naginać, wyciągać, nawet ósemki można nim robić. Moje sumienie ma poza tym ważniejsze problemy na głowie.
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

hmm drogi Przedstawicielu Agencie :twisted: Marshall'a - otóż Twoja firma robi nadajniki na 433Mhz :) tylko trzeb aczekać 2 tygodnie...
Pozdrawiam

ZaP
garbus2
Site Admin
Kontakt:

ZaP pisze:hmm drogi Przedstawicielu Agencie :twisted: Marshall'a - otóż Twoja firma robi nadajniki na 433Mhz :) tylko trzeb aczekać 2 tygodnie...
Pozdrawiam

ZaP
cale zycie czlowiek sie uczy:) niemniej nie nalzey to do standardowo oferowanych artykulow
Birkut06
młodszy sokolnik

Mam pytanie do Pana Przedstawiciela Agenta :wink: ... Ile kosztowałoby zakupienie jednego nadajnika rt+. Mam też drugie do kogokolwiek kto wie - jaki symbol ma bateria do tego nadajnika? Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
jarek
młodszy sokolnik
Kontakt:

Post autor: jarek »

Proszę bardzo:
wszystko o RT+: http://www.marshallradio.com/eufalconry/fproducts_rt-intended.html?p=RTplus&s=eufalconry

Baterie jakich używa RT+ to 1/3N
K. Knitter
początkujący

Post autor: K. Knitter »

Birkut06
młodszy sokolnik

Dzięki. Ale cen nie widzę... A nawet jeśli to mnie interesuje cena na nasze marne złote po ściągnięciu do kraju. No i nie chce nawet myśleć o kontakcie z panem S.M.
Ps. A co ty na forum robisz? Nie powinieneś pisać przemówienia czy ćwiczyć kroku marszowego? :mrgreen:
Birkut06
młodszy sokolnik

K. Knitter pisze:http://www.allegro.pl/item414703073_bat ... _2583.html
ja uzywam bateri firmy Duracel
I to jest konkret. Dzięki.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Birkut06 pisze:Dzięki. Ale cen nie widzę... A nawet jeśli to mnie interesuje cena na nasze marne złote po ściągnięciu do kraju. No i nie chce nawet myśleć o kontakcie z panem S.M.
Ps. A co ty na forum robisz? Nie powinieneś pisać przemówienia czy ćwiczyć kroku marszowego? :mrgreen:
cena nadajnika zalezy od: kursu waluty i ilości osób na dane zamowienie (rozbicie kosztow przesyłki). Generalnie z tego co pamietam to RT+ po przeliczeniu na PLN wychodziły gdzieś w przedziale między 500 a 600PLN z dostawą do domu
ODPOWIEDZ