Birkut06 pisze:Wszyscy na tym latamy więc nie ma co udziwniać. Głupie przepisy trzeba obchodzić co wszyscy tu obecni w ten czy inny sposób robią(my).
Nie dyskutowałbym na temat czy przepis jest mądry czy głupi bo to zalezy nieco od punktu z którego sie patrzy natomiast co warto zauwazyc ze u nas zarowno czestotliwosci rzedu 173 jak i 216 sa zastrzezone na cele cywilno-rzadowe. Calkowicie dozwolone sa czestotliwosci rzedu 432-433 (i to tez nie wszystkie) ale tu problemem jest strasznie duzo innych nadajnikow pracujacych na nich - wlaczasz telemetrie a tu slyszysz jak dzieciaki na krotkofalowkach nawijaja... Moze to byc irytujace a wrecz uniemozliwiajace namierzenie ptaka. Marshall innych czestotliwosci niz w okolicach 173 (ktore legalna sa np w UK) lub 216 w zasadzie nie robi. Czy to oznacza ze mam zrezygnowac z ich produktow choc sa wiodącymi na rynku....Tu niech kazdy sobie odpowie sam i postepuje zgodnie z wlasnym sumieniem
Tam zaraz sumienie do tego angażować. Sumienie to najbardziej plastyczny materiał, pod słońcem. Daje się naginać, wyciągać, nawet ósemki można nim robić. Moje sumienie ma poza tym ważniejsze problemy na głowie.
Mam pytanie do Pana Przedstawiciela Agenta ... Ile kosztowałoby zakupienie jednego nadajnika rt+. Mam też drugie do kogokolwiek kto wie - jaki symbol ma bateria do tego nadajnika? Pozdrawiam.
Dzięki. Ale cen nie widzę... A nawet jeśli to mnie interesuje cena na nasze marne złote po ściągnięciu do kraju. No i nie chce nawet myśleć o kontakcie z panem S.M.
Ps. A co ty na forum robisz? Nie powinieneś pisać przemówienia czy ćwiczyć kroku marszowego?
Birkut06 pisze:Dzięki. Ale cen nie widzę... A nawet jeśli to mnie interesuje cena na nasze marne złote po ściągnięciu do kraju. No i nie chce nawet myśleć o kontakcie z panem S.M.
Ps. A co ty na forum robisz? Nie powinieneś pisać przemówienia czy ćwiczyć kroku marszowego?
cena nadajnika zalezy od: kursu waluty i ilości osób na dane zamowienie (rozbicie kosztow przesyłki). Generalnie z tego co pamietam to RT+ po przeliczeniu na PLN wychodziły gdzieś w przedziale między 500 a 600PLN z dostawą do domu