Start

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
ODPOWIEDZ
wierzba111
żółtodziób

Start

Post autor: wierzba111 »

Chodzi mi w tym temecie o to co mam zrobic żeby zostać sokolnikiem- polującym. Czyli co i gdzie mam wysłać, jestem na stażu myśliwskim dla jasności, dzięki za odpowiedź :wink:
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

najpierw uważnie czytać - na tym forum kilkanaście razy jest to dokladnie opisane...
ZaP
Margon
stażysta

Post autor: Margon »

wierzba111
żółtodziób

A gdzie sie wogóle odbywa ten staż? u jakiegoś sokolnika :?: :grin:
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

wierzba111 pisze:A gdzie sie wogóle odbywa ten staż? u jakiegoś sokolnika :?: :grin:
staz sokolniczy to pojecie wzgledne - to po prostu okres czasu jaki trzeba przebyc by zostac pozniej czlonkiem Gniazda o ile się chce. W ramach ścisłości staż nie jest konieczny jesli nie chce się poźniej nalezec do Gniazda - kurs tak czy inaczej zrobić trzeba. W praktyce nie ma wyraźnie określonych miejsc gdzie się odbywa staż. Zwyczajowo wypada pojawić się na walnym zjezdzie i łowach i pomoc w przygotowaniach - w skali roku 3 dni...

staz mysliwski to juz inna para kaloszy i tu jest wiekszosc zalezna od kola łowieckiego w ktorym sie go odbywa
wierzba111
żółtodziób

no to przecież sie musze gdzieś zapisać że robie staż a nie wpadne na egzamin i powiem ze se sam zrobiłem staż i jestem gotowy :???:
garbus2
Site Admin
Kontakt:

wierzba111 pisze:no to przecież sie musze gdzieś zapisać że robie staż a nie wpadne na egzamin i powiem ze se sam zrobiłem staż i jestem gotowy :???:
zapisujesz sie w wypadku obu stazy. Przeczytaj jeszcze raz uwaznie to co napisalem wyzej a bedziesz wiedzial gdzie pytac
wierzba111
żółtodziób

czyli wsytarczy ze pojade na kurs potem napisze egzamin i jestem sokolnikiem :?:
garbus2
Site Admin
Kontakt:

wierzba111 pisze:czyli wsytarczy ze pojade na kurs potem napisze egzamin i jestem sokolnikiem :?:
no nie do konca bo napisanie egzaminu nie wystarcza - trzeba go tak napisac aby zdac :) a to czy po uzyskaniu uprawnien bedziesz sokolnikiem to bylo tu walkowane kilka razy
ODPOWIEDZ