http://www.allegro.pl/item586069991_zyw ... lebie.html
Zobaczcie w opisie jak "ładnie" ukryto jakiemu celowi ma służyć ta pułapka.
Pułapka na ???
- Nowogrodzki
- sokolnik
- Kontakt:
Przeznaczenie i sposób użytkowania:
''Żywołapki przeznaczone są do wyłapywania nadwyżek populacji ptaków, które mogą być narażone na niebezpieczeństwa.
W przypadku złapanych ptaków należy je przewieźć w miejsce bezpieczne, o mniejszym zasiedleniu przez tenże gatunek.
W zależności od rozmiaru przeznaczone są dla różnych gatunków.
MECHANIZM DZIAŁANIA:
Żywołapka wyposażona jest w drążek spoczynkowy, blokujący mechanizm spustowy. Zwierzę siadając na drążek powoduje zwolnienie blokady i zamknięcie pułapki.
NIE ZABIJAJĄC ZWIERZĘCIA!!!
Zestaw wyposażony jest w kosz wykonany ze stalowego drutu, w którym umieścić można przynętę.
Osoba korzystająca z żywołapki zobowiązana jest do codziennej, kilkukrotnej kontroli schwytania zwierzęcia."
P.S A tu sie nikt nie pyta MŚ o pozwolenie
''Żywołapki przeznaczone są do wyłapywania nadwyżek populacji ptaków, które mogą być narażone na niebezpieczeństwa.
W przypadku złapanych ptaków należy je przewieźć w miejsce bezpieczne, o mniejszym zasiedleniu przez tenże gatunek.
W zależności od rozmiaru przeznaczone są dla różnych gatunków.
MECHANIZM DZIAŁANIA:
Żywołapka wyposażona jest w drążek spoczynkowy, blokujący mechanizm spustowy. Zwierzę siadając na drążek powoduje zwolnienie blokady i zamknięcie pułapki.
NIE ZABIJAJĄC ZWIERZĘCIA!!!
Zestaw wyposażony jest w kosz wykonany ze stalowego drutu, w którym umieścić można przynętę.
Osoba korzystająca z żywołapki zobowiązana jest do codziennej, kilkukrotnej kontroli schwytania zwierzęcia."
P.S A tu sie nikt nie pyta MŚ o pozwolenie
- Mbartnik
- młodszy sokolnik
- Kontakt:
A najlepszy patent jest taki, że po ostatnim moim meilu do allegro (również sprawa "żywołapki") zablokowali mi konto i po zakończeniu aukcji z ową "żywołapką" przesłali mi odpowiedź, że sprawa ich nie dotyczy, bo aukcja dobiegła już końca. Konto odblokowali mi po miesiącu z adnotacją, abym uzupełnił numer domu, bo w przeciwnym razie zablokują mi konto na stałe.
Poprostu żarty sobie robią i byle pozbyć się odpowiedzialności.
Poprostu żarty sobie robią i byle pozbyć się odpowiedzialności.