Witam.
Nie jestem sokolnikiem, lecz amatorsko chowam papuge żako.
Chciałbym wiedzieć, czy według Was dałoby się ją wytrenowac na tyle, aby podczas lotu na wolnej przestrzeni do mnie powracała?
Czy taką ceche mają tylko ptaki drapeżne? Często wam się zdarza że sokoły czy jastrzębie wam uciekają?
Bardzo Was proszę o pomoc w tym temacie, bo chyba nikt inny mi nie pomoże. Pozdrawiam Wszystkich.
Układanie ptaka?
pewnie można tylko po co? puszczając papugę w terenie narażasz ją na atak jastrzębia krogulca lub kota. to nie jest nasz rodzimy gatunek. jeśli podczas takiego latania coś ją wystraszy i sie zgubi to będzie skazana na śmierć głodową lub od drapieżnika. daj sobie spokój. jeśli lubisz swoja papugę to jej tego zaoszczędź. niech sobie lata luzem po mieszkaniu.
-
ZaP
- sokolnik
- Kontakt:
można ułożyc bez problemu każdego ptaka - nawet sikorkę tylko dobrze zadane pytanie przez kolege powyżej - po co.
Żako zostaw sobie latające w domu, jeśli będzie dobrze reagować to polataj z nią w zamkniętej
np sali gimnastycznej. Jeśli chodzi o ataki drapeżników to jeśli tylko kawki ją zobaczą lub gawrony - będzie po niej.
ZaP
Żako zostaw sobie latające w domu, jeśli będzie dobrze reagować to polataj z nią w zamkniętej
ZaP
Wielkie dzięki za odpowiedź!!!
Byłem ciekawy, bo są osoby które podobno puszczają tak swoje papugi.
Ja nie zamierzam tak robić ze swoją. Ale pomysł z salą gimnastyczną, naprawdę dobry.
(tylko trzeba to robić w nocy, albo pozakrywać wszystkie okna:)
Dzięki jeszcze raz, jak coś to wykasujcie tego posta:)
Byłem ciekawy, bo są osoby które podobno puszczają tak swoje papugi.
Ja nie zamierzam tak robić ze swoją. Ale pomysł z salą gimnastyczną, naprawdę dobry.
(tylko trzeba to robić w nocy, albo pozakrywać wszystkie okna:)
Dzięki jeszcze raz, jak coś to wykasujcie tego posta:)