Łowy z Sokołami 2008

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
antar1
początkujący

Post autor: antar1 »

Kuba1997 pisze:nawet bardzo!!
Na pewno by Cię to zainteresowało, ale za to, że zbyt łatwo przychodzi Ci ocenianie innych, co jest dla nich krzywdzące, zwyczajnie Ci nie powiem. Tak za karę.
Tym bardziej cieszy mnie, że jesteś żywo zainteresowany. pozdrawiam!
antar1
początkujący

Post autor: antar1 »

uszatki widziałem na grzybobraniu 3 sztuki w młodniku w ogóle nie czuły żadnego respektu. siedziały jakieś dwa metry nade mną i tylko zerkały. pewnie wiedziały, że nie dam rady tam wleźć.
a takie trudne pytanie(mało danych) co to za ptak - widziałem kilka krotnie w lesie, dość szybko lecący na bardzo małej wysokości(1 m nad ziemią), dość duży ciemnoszary z wierzchu. bardzo stabilny lot.
bogdan67
stażysta

Post autor: bogdan67 »

antar1 pisze:widziałem kilka krotnie w lesie, dość szybko lecący na bardzo małej wysokości(1 m nad ziemią), dość duży ciemnoszary z wierzchu. bardzo stabilny lot.
Myślę ze to samica krogulca lub dorosły samiec jastrzębia.
rarog1
stażysta

Post autor: rarog1 »

prawdopodobnie dżemlik albo kobuz, ja też tak anlizowałem podobny widok myślac że to krogulec i dostałem nagane od Grzegorza D. :lol:
bogdan67
stażysta

Post autor: bogdan67 »

Samiec Dżemlika jest szary ale to mały ptak Kobuz rzadko lata po lesie metr nad ziemio skłaniał bym sie ku jastrzębiom.
Ostatnio zmieniony sob gru 06, 2008 6:37 pm przez bogdan67, łącznie zmieniany 1 raz.
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

ludzie zastanowcie sie co piszecie - drzemlik w lesie ??
poza tym kto widuje drzemliki w POlsce to polecam wpisy do kartoteki faunistycznej - to nie jest ptak którego sie w lesie na spacerze spotyka... no chyba że ktoś ma swojego drzemlika :mrgreen:
ZaP
rarog1
stażysta

nie będe się wymondrzał i widzę że sam wyciągasz wnioski, kobuz może rzatko lata po lesie, ale to on w lesie lubi niskie loty. pozdrawiam :grin:
rarog1
stażysta

ZaP pisze:ludzie zastanowcie sie co piszecie - drzemlik w lesie ??
poza tym kto widuje drzemliki w POlsce to polecam wpisy do kartoteki faunistycznej - to nie jest ptak którego sie w lesie na spacerze spotyka... no chyba że ktoś ma swojego drzemlika
przepraszm kolego ZAP-je jerzeli masz wątpliwości skontaktuj śię z sokolnikim z W-awy, wiesz o kim mowa (nie czytaj bzdur tylko idz do lasu)
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

Kazdej zimy mam u siebie drzemliki, przynajmniej kilka roznych osobnikow. W Kanadzie tez sie ich naogladalem i wiem dokladnie jak wygladaja wiec nie ma szansy o pomylke. Nie zapomne jak samczyk skasowal szpaka pare metrow nad moja glowa, ale to bylo daleko stad.
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

Bywajac swego czasu na mazurach tez je widywalem i to wlasnie w lesie Pozdrawiam niedowiarkow. - kuba ty to sie normalnie prosisz aby zostac czarna owca na tym forum. Do uslyszenia
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

ZaP pisze:ludzie zastanowcie sie co piszecie - drzemlik w lesie ??
poza tym kto widuje drzemliki w POlsce to polecam wpisy do kartoteki faunistycznej - to nie jest ptak którego sie w lesie na spacerze spotyka... no chyba że ktoś ma swojego drzemlika :mrgreen:
ZaP
na pomorzu obserwujemy drzemliki co roku w okresie zimowym i to całkiem często. widzieliśmy też samicę w piotrkowie podczas łowów :)
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

owszem zimą - nad rzekami, w polach na obrzezach zakrzaczen ale nie w lesie !!
i nie muszę do niko dzwonić bo drzemlika mam i soedzi obok więc wiem jak wyglada...
tylko chciałbym zobaczyć zdjęcie drzemlika z lasu...
ZaP
rarog1
stażysta

ZaP pisze:owszem zimą - nad rzekami, w polach na obrzezach zakrzaczen ale nie w lesie !!
i nie muszę do niko dzwonić bo drzemlika mam i soedzi obok więc wiem jak wyglada...
tylko chciałbym zobaczyć zdjęcie drzemlika z lasu...
z całym szacunkiem ZAP. skoro ty nieidziałeś, to nie znaczy że nikt niewidział.(możesz wykazać się wiedzą w temacie) "ZAGADKA".pozdrawiam :wink:
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

kaja pisze:Bywajac swego czasu na mazurach tez je widywalem i to wlasnie w lesie Pozdrawiam niedowiarkow. - kuba ty to sie normalnie prosisz aby zostac czarna owca na tym forum. Do uslyszenia
poki co konto Kuba1997 zostalo zbanowane pod katem pisania postow za notoryczne pisanie nie na temat
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nowogrodzki »

Wracając do tematu proponuję obejrzenie kilku zdjęć z łowów.
http://zakonsokolnikow.com.pl/photogall ... lbum_id=46
ODPOWIEDZ