Łowy z Sokołami 2008

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Raven_Corvus
sokolnik

Post autor: Raven_Corvus »

Ale chodzi o mlode. Znajomy opowiadal, ze wielokrotnie widzial jak zjadaly zajace, czy mlode kuraki...
bogdan67
stażysta

Post autor: bogdan67 »

Rozmawialem, ze znajomym i wysnul on taka teorie, ze jednymi z wiekszych szkodnikow zwierzyny mniejszej jest... BOCIAN, ktorego jest multum i potrafi bardzo naszkodzic, mlode zajace, mlode bazanty, kuropatwy i co tam jeszcze chcecie, moim zdaniemw tym twierdzeniu jest sporo prawdy ................. Tak Rawen Corvus sporo prawdy niedaruje zajączkowi wybija cały wykot sam to widzałem
rarog1
stażysta

Post autor: rarog1 »

mimo wszystko BOCIAN i tak nie wyządzi tyle szkody co kot, pies, a najbardziej lis
bogdan67
stażysta

Taką opinie zamjeścił jakiś czas temu pan dok Andrzej Kruszewicz aon na bocianach sie zna jak by niebyło.
rarog1
stażysta

A widzieliście jak poluje kuna kmionka w nocy? bo ja tak i odebrałem jej bazanta uduszonego. to sie dzialo kilka lat temu na dzialce u sąsiada w sadzie. bazantow już tam niema ale kuny zostały.
bogdan67
stażysta

rarog1 pisze:A widzieliście jak poluje kuna kmionka w nocy? bo ja tak i odebrałem jej bazanta uduszonego
Szkoda bo poszła i drugiego złapała
rarog1
stażysta

uszatki z mojego ogroduObrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kuba1997
młodszy sokolnik

Post autor: Kuba1997 »

rarog1 pisze:A widzieliście jak poluje kuna kmionka w nocy?
nie, ale wczoraj ok.19.30 lis mi przebiegł przez drogę! ulica oświetlona, wokół domy, a tu lis :shock:
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

Rarog1 niezle ujecia :) To sa dzikie jak sie domyslam, grzebales w wypluwkach? Jaka maja diete?

A co do kun to bym nie przesadzal z ich szkodliwoscia, u mnie kamionek jest doslownie od groma, w lato jest ich najwiecej w okolicach sadow czeresniowych bo w tym okresie owoce stanowia spora czesc ich diety. Zreszta wystarczy obejrzec odchodzy ktore wygladaja jak batony z orzechami :lol: Nie widzialem najmniejszych sladow po bazancie zjedzonym przez kune w polu, za to osobiscie przypadkiem przeploszylem samice myszaka z jeszcze cieplego koguta, 3 razy w ciagu jednego tygodnia, ale to bylo w 2005 a zima byla sroga.

Jest takie powiedzenie ze, jesli nie widac lisow to znaczy ze, jest ich duzo. A jesli je widac to znaczy ze, bardzo duzo. Cos w tym jest.
rarog1
stażysta

dokładnie tak są to dzikie ale wtedy miałem słaby aparat i fotki takie sobie. w wyplówkach były resztki nornic (sierść, pazurki i kostki). para wyprowadziła 6 sztuk.pozdrawiam.
Kuba1997
młodszy sokolnik

Nisus pisze: odchodzy ktore wygladaja jak batony z orzechami

wiem, widziałem :lol:
Nisus pisze:Jest takie powiedzenie ze, jesli nie widac lisow to znaczy ze, jest ich duzo. A jesli je widac to znaczy ze, bardzo duzo.
w takim razie u mnie jest ich bardzo bardzo dużo :shock:
tylko cóż z nimi zrobić :evil:
antar1
początkujący

Post autor: antar1 »

Nisus pisze:A co do kun to bym nie przesadzal z ich szkodliwoscia
dzieckiem bedąc"hodowałem" gołebie i kuna w jedną noc zagryzła prawie wzystkie ponad 10 sztuk.
Potem za namową mojego bardzo mądrego ojca przeszukaliśmy cały strych, w którego części był gołębnik. Znaleźliśmy gniazdo z młodymi.
Kuba1997
młodszy sokolnik

i zapewne je potopiliście.
antar1
początkujący

Post autor: antar1 »

otóż nie! chciałbys wiedzieć co się z nimi stało?
Kuba1997
młodszy sokolnik

nawet bardzo!!
ODPOWIEDZ