Przygody z drapolami.

Tematy ogólne związane z ptakami drapieżnymi
Awatar użytkownika
Raven_Corvus
sokolnik

Post autor: Raven_Corvus »

Ej Panowie czy Wy pozjadaliscie wszystkie rozumy? Moze przesadza, moze nie. Wasze prawo nie wierzyc w to co mowi, ale traktujmy sie jak ludzie a nie tak jak to widac tutaj, Zap Ty to umiesz mlodemu czlowiekowi powiedziec do sluchu! Pieknie, przyklad dajesz jak ta lala... przeciez on ma 11 lat! Jak miales 11 lat ktos tak do Ciebie mowil?
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

ZaP jedzie po bandzie. Normalnie jazda figurowa po cienkim lodzie. Brak słów.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

no wlasnie a juz bylo przez jakis czas w miare spokojnie...
Kuba1997
młodszy sokolnik

Post autor: Kuba1997 »

Adam,Przemek,Stachu!!!!!!! Uspokójcie się!!! Ja się tak łatwo nie obrażam!! Ani nie zrażam,zwłaszcza jeśli chodzi o sokolnictwo :razz: :twisted:
Chciałbym jeszcze się dowiedzieć, jak mam sfotografować te sokoły z wieżowca. Mam sobie tam rozstawić fotelik i czekać aż przylecą? Proszę o radę!
I jeszcze jedno. Czy to że mnie bronicie przed zapem oznacza że mnie lubicie?? :???: :???:
Awatar użytkownika
Marcin
młodszy sokolnik

Post autor: Marcin »

ZaP pisze:pustułki nie tolerują obcych w rewirze, wiec 7 jest kompletną bzdurą
Ja nie wiem skąd bierzesz te teorie. U mnie na lotnisku całe lato w jednym miejscu bylo co najmniej 7 pustułek. I nie ma w tym nic dziwnego bo to młode z rodzicami. Wiem że jak rozmnożyles pustułki to myślisz że już o nich wszystko wiesz ale w tym przypadku sam piszesz bzdury.
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

5 młodych plus rodzice - ok ale ile czasu to widzisz - max 3 tygodnie a nie cały rok.
MOżecie psy na mnie wieszać ale z ignorancją i niewiedzą zawsze będę walczył...
i proszę napisać w którym miejscu te bzdury piszę, a jesli chodzi o pustułki to wypowiadam się i będę się wypowiadał bo w programie ich ochrony biore czynny udział od lat i akurat na ten temat wiem o czym piszę.
Jeśli bzdury wypowiadane przez jakiegoś młodzieńca Was nie ruszają - Wasza sprawa - ja po prostu mu pokazuje że zamiast uporu wiedza mu się przyda... i to oja wypowiedź w tym wątku
Pozdrawiam
PS - @Marcin - nie tylko pustułki rozmnożyłem :mrgreen:
ZaP
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

relacja mojego kolegi-byłego sokolnika który z rozpoznawanie ptaków nie ma żadnych problemów- w sierpniu z mostu na Wiśle w okolicach Tczewa obserwował w jednym kominie ok 20(!)pustułek. nie zauważyłem nigdy żeby pustułki były wobec siebie jakos specjalnie napastliwe. ataki dzikich pustułek na te układane można tłumaczyc tym że dla nich ptak z nadajnikiem i pętami może wyglądac troche nienaturalnie i podejżanie.
apropos pustułek mieliśmy wczoraj z Birkutem, Lagerem,Tercelem i Jastrzębiem utrapienie podczas wspólnego latawcowania pod Słupskiem. puszczalismy 6 ptakow do latawca(samica wędrownego,samiec gyr-peregrine,samica i samiec gyr-saker i dwa lannery) za każdym razem gdy tylko ptak podrywał sie z rękawicy pojawiała sie pustułka i nękała ptaka uniemożiwiając mu lot do latawca.mały natręt w powietrzu rządził niepodzielnie :) na szczęscie wszystkie ptaki były naprawde wylatane i po stoczeniu boju z pustułką miały jeszcze taki zapas mocy że bez problemu dolatywały do latawca :)
Awatar użytkownika
Marcin
młodszy sokolnik

Post autor: Marcin »

ZaP napisałeś że 7 pustułek na raz to bzdura czyli ze nie mozliwe jest zaobserwowanie tylu ptaków na raz. Post dalej piszesz że można takich obserwacji dokonywac przez trzy tygodnie. Zdecyduj się.
M.Kamińska
początkujący

Post autor: M.Kamińska »

Marcin pisze:U mnie na lotnisku całe lato w jednym miejscu bylo co najmniej 7 pustułek.
Dokładnie o tym samym przypadku pisałam kilka wypowiedzi wcześniej :wink:
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

ZaP pisze:z ignorancją i niewiedzą zawsze będę walczył...
:lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted:
Obraz nędzy i rozpaczy...
Kuba1997
młodszy sokolnik

Stachu pisze:Obraz nędzy i rozpaczy...
Oj tak kolego :evil: :evil: :evil:
A to do zapa:
PAMIĘTAJ, I TY BĘDZIESZ KIEDYŚ EMERYTEM :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lisek_lowczy
sympatyk

Post autor: lisek_lowczy »

A może Kolega Zap walczy nie z ignorancją i niewiedzą ale z tym FORUM. Zadaje to pytanie bardzo poważnie.
Kuba1997
młodszy sokolnik

lisek_lowczy pisze:A może Kolega Zap walczy nie z ignorancją i niewiedzą ale z tym FORUM.
Nie może lecz napewno!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Michciak
początkujący

Post autor: Michciak »

Kolego ile Ty masz lat zeby tak sie do starszych odnoscic? Najpierw mysl, potem pisz.
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Kuba1997 pisze:
lisek_lowczy pisze:A może Kolega Zap walczy nie z ignorancją i niewiedzą ale z tym FORUM.
Nie może lecz napewno!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Kuba, Ty się tak nie unoś, bo z Twojego nicka wynika, że naprawdę jesteś jeszcze szczawik (bez urazy). A co do ignorancji itd to trzeba troche powściągnąć język, a nie chlapać jak mokrą szmatą po podłodze (chociaż w dzisiejszych czasach powinienem raczej napisać mopem :mrgreen: ). Mam nadzieję, że wiesz o czym mówię.
ODPOWIEDZ