Hunter

Tematy ogólne związane z ptakami drapieżnymi
Mati
pisklę

Hunter

Post autor: Mati »

Może ktoś zna miejsca w których mozna podglądać ptaki drapieżne w nieskazitelnym srodowisku w okolicach Pomorza?? :)

Pozdrawiam!
andrzejek
stażysta

Post autor: andrzejek »

W okolicach Warcina kolego!
Mati
pisklę

Post autor: Mati »

Warcina? Nie znam,znam odlotowe miejsce koło chynowa gdzie jest para bielików i kani rudej :) .

Pozdro
Awatar użytkownika
Jastrząb
młodszy sokolnik

Post autor: Jastrząb »

W technikum leśnym w warcinie masz piena sokolarnie wiem bo tam chodziłem warto obejrzeć :wink:
lagger
młodszy sokolnik

Post autor: lagger »

Jastrząb pisze:W technikum leśnym w warcinie masz piena sokolarnie wiem bo tam chodziłem warto obejrzeć :wink:
Kolego Jastrząb Matiemu chodziło o podglądanie ptaków w "nieskazitelnym środowisku", a nie ptaków w wolierach.
Co do miejsca, może nie na pomorzu, ale na Kujawach polecam Jezioro Rakutowskie we wsi Krzewent 30 km od Włocławka w kierunku Kowala.
Birkut06
młodszy sokolnik

Post autor: Birkut06 »

lagger pisze:Co do miejsca, może nie na pomorzu, ale na Kujawach polecam Jezioro Rakutowskie we wsi Krzewent 30 km od Włocławka w kierunku Kowala.
Tylko weź coś na komary... :mrgreen:
SHAHEEN
pisklę

Post autor: SHAHEEN »

W KUJ-POM W ODLEGLOSCI 16 km OD GRUDZADZA W KIERUNKU NA CHEŁMNO JEZIORO NIDZKIE I PRZYLEGŁE TERENY(MOCZARY,SWIERKOWE LASKI) NA CO DZENIE OBSERWOWAC MOZNA BLOTNIAKI STAWOWE I ŁAKOWE SIEDZACE NA POJEDYNCZYCH OLSZYNACH MYSZOŁOWY. 5km OD JEZIORA ZNAJDUJE SIE NADWIŚLAŃSKI PARK KRAJOBRAZOWY GDZIE NA WISLANYCH WYDMACH PRZESIADUJA BIELIKI.OPRÓCZ PTAKOW DRAPIEZNYCH WYSTEPUJA TU LICZNE STADA ŻURAWI,GESI ZBOZOWE,BĄK,TRACZ NUROGES,BEKASY.
ODPOWIEDZ