HYBRYDY
rozumiem i dziękuje za zrozumienie
akurat jesli chodzi o moje gyrsakery to ich rodzice też są hybrydami i to w typie białozora. p.s. nawet odchowany przez wędrowną gyrsaker nie miałby szans skrzyżowac sie z dzikim wędrusem bo różnice morfologicze są tak duże że wędrowny by sie nie nabrał
za to gyr peregriny 50/50 a nawet 3/4 są bardzo często podobne do wędrownego i tu juz takie zagrożenie jest całkiem realne.
Chyba myslimy Przemek o tej samej osobie
"Wedrowne sa dla mieczakow" to jego czeste powiedzenie.
A co do hybryd, to nie mam pojecia jak sobie alergicy radza z istnieniem psow. Podejscie hybrydy fee wyklucza chyba posiadanie psa? chetnie zobacze jak wasze wilki wala piekna stojke, pod czysciusienkim wedrusem. Jak na moj gust czysta hipokryzja.
A co do hybryd, to nie mam pojecia jak sobie alergicy radza z istnieniem psow. Podejscie hybrydy fee wyklucza chyba posiadanie psa? chetnie zobacze jak wasze wilki wala piekna stojke, pod czysciusienkim wedrusem. Jak na moj gust czysta hipokryzja.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Nie jestem alergikiem. Z istnieniem psów jakos sobie radze. Nawet mam jednego. Dyskutując w ten sposób dojdziemy do paranoidalnych wniosków. Mi (jak już pisałem) hybrydy w cudzych rękach nie przeszkadzają.Nisus pisze:A co do hybryd, to nie mam pojecia jak sobie alergicy radza z istnieniem psow. Podejscie hybrydy fee wyklucza chyba posiadanie psa? chetnie zobacze jak wasze wilki wala piekna stojke, pod czysciusienkim wedrusem. Jak na moj gust czysta hipokryzja.
Ostatnio zmieniony pn sty 17, 2011 5:13 pm przez Birkut06, łącznie zmieniany 1 raz.
- jarek
- młodszy sokolnik
- Kontakt:
Wszystkim, zarówno tym "za" jak i tym "przeciw" polecam lekturę książki pt. "Dziób zięby" autorstwa Jonathana Weinera. Książka ta obrazuje kilka istotnych spraw w dziedzinie ewolucji i pokazuje, że przyroda jeszcze nie raz nas zadziwi. Pokazuje także, że hybrydyzacja przbiega w świecie ptaków nieprzerwanie, wciąż tworzą się i zanikają nowe gatunki, a my tego nie dostrzegamy. Polecam lekturę.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
-
Tomasz Szok
- początkujący