ptak z zagranicy
ptak z zagranicy
zaczne tak:
nie! nie mam glupawki zeby leciec i przywiesc sobie ptaka chocby juz!
ale mialbym mozliwosc sprowadzenia ptaka z wysp, konkretnie IE, nie wiem niestety jak sie z to zabrac, co jest mi potrzebne w IE a co pozniej w polsce. za inf. z gory dzieki
chwal ćwik!
nie! nie mam glupawki zeby leciec i przywiesc sobie ptaka chocby juz!
ale mialbym mozliwosc sprowadzenia ptaka z wysp, konkretnie IE, nie wiem niestety jak sie z to zabrac, co jest mi potrzebne w IE a co pozniej w polsce. za inf. z gory dzieki
chwal ćwik!
wedle obecnej interpretacji przepisow przez nasze ministerstwo cites ci nie wystarczy. Musisz dodatkowo miec zezwolenie na przywoz tego ptaka (wedle ustawy polskiej). Oczywiscie jest to bzdurna interpretacja i obecnie została zaskarzona (o wynikach porozmawiamy w czerwcu). Gdybys np chcial lannera sciagnac to sam cites wystarcza (plus zapewne zaswiadczenie ze ptak jest zdrowy)opiolus pisze:-wedrowny
-samolot
-wakacie
samolot - trzeba szereg dokumentow i specjalna klatke spelniajaca wymogi iata - takjak napisal Zap - co najmniej nieoplacalny sposob transportu i duzo zachodu by do tego doszlo
termin ok o ile w wakacje nie wybuchnie kolejna panika typu ptasia grypa ale moze byc problem coby sie ptak nie ugotowal w blaszanym hangarze czekajac na odlot poza tym
co wiecej transport samolotem zapewne tylko do warszawy wiec tam ptak wpadnie w łapy jakis maniakow urzedniczych i zobaczysz go moze po kilku miesiacach walki na papierki....
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik