Kurs sokolniczy CZEMPIŃ 2014

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
Kuku1985
stażysta

Post autor: Kuku1985 »

Ok nie ma problemu, kurs jest pod koniec sierpnia :-)
Kuku1985
stażysta

lukasz
pisklę

Post autor: lukasz »

Jako że to mój pierwszy post na tym forum chciałem się przywitać - cześć wszystkim. Szybkie pytanie - czy wybiera się na tegoroczny kurs ktoś z okolic Lublina ?
Awatar użytkownika
Alexandra
stażysta

Post autor: Alexandra »

Kuku1985 pisze:http://www.czempin.pzlow.pl/palio/html. ... KTUALNOSCI

wszystkie informacje i formularze

Jak ktoś nie ma swojego ptaka to się raczej nie nauczy wiele od strony praktycznej. Teoria teorią, ale praktyka to podstawa .

EDIT:
Nie oznacza to jednak, że musem jest kupowanie sobie ptaka specjalnie tylko po to aby na kursie go mieć. Zresztą 5 dni to za mało aby się nauczyć. Kiedyś kurs sokolniczy trwał 2 tyg, łapało się dziczka (były inne przepisy ochrony przyrody więc to było możliwe) układało i wracało razem z nim do domu
Ostatnio zmieniony czw lip 10, 2014 10:03 pm przez Alexandra, łącznie zmieniany 1 raz.
herbaciana
sympatyk

Post autor: herbaciana »

Alexandra pisze:Jak ktoś nie ma swojego ptaka to się raczej nie nauczy wiele od strony praktycznej. Teoria teorią, ale praktyka to podstawa :)
Wytłumacz mi zatem, dlaczego ten kurs ma przygotowywać do posiadania pierwszego ptaka (takie przekonanie jest powszechne wśród użytkowników forum jak i innych sokolników), skoro bez własnego niczego się nie nauczę, bo brzmi to dość absurdalnie...
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

herbaciana pisze:

Wytłumacz mi zatem, dlaczego ten kurs ma przygotowywać do posiadania pierwszego ptaka (takie przekonanie jest powszechne wśród użytkowników forum jak i innych sokolników), skoro bez własnego niczego się nie nauczę, bo brzmi to dość absurdalnie...
Gdyż o seksie możesz czytać przez lata ,ale dopóki sama nie spróbujesz to tak naprawdę nic nie wiesz . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dlatego takie ,,kursy'' jedno lub kilku dniowe - jedynie pozwalają Ci zobaczyć z bliska to czego musisz się długo uczyć ....a i to jeżeli nie masz smykałki by ,,dogadywać'' się ze zwierzakami nie zrobi z Ciebie kogoś dobrego w tym co robi ! :razz:
lukasz
pisklę

Post autor: lukasz »

herbaciana pisze:
Alexandra pisze:Jak ktoś nie ma swojego ptaka to się raczej nie nauczy wiele od strony praktycznej. Teoria teorią, ale praktyka to podstawa :)
Ten kurs przygotuje Cię do "bycia" sokolnikiem w takim samym stopniu jak kursy organizowane przez ZO PZŁ przygotowują do "bycia" myśliwym, natomiast oba są warunkiem uzyskania uprawnień. Reszta to doświadczenia własne i wskazówki opiekuna/wprowadzającego.
Awatar użytkownika
Wilq
stażysta

Post autor: Wilq »

Ja nie miałem ptaka i tak było sympatycznie :D
Kurs wypoczynkowo-naukowy :mrgreen:
Kuku1985
stażysta

Jak z wyjazdem na kurs ze Śląska? w razie czego są jeszcze 3 miejsa w aucie
ODPOWIEDZ