szkoły sokolnicze

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
ODPOWIEDZ
Julka.
pisklę

szkoły sokolnicze

Post autor: Julka. »

Oglądałam ostatnio TVP Rzeszów i była wzmianka o szkołach sokolniczych na Słowacji. Może ktoś wie, gdzie taka szkoła mieści się najbliżej granicy i czy ewentualnie goście z innych krajów mogliby wziąć udział w takiej lekcji, z jakimi kosztami by się to wiązało, itp.

Swoją drogą- szkoda że nie ma szkół sokolniczych w Polsce, jednak może jest to wina zbyt małego zainteresowania sokolnictwem w naszym kraju. Mam nadzieje że kiedyś powstanie chociaż kilka szkółek z czyjeś inicjatywy :)
Kuku1985
stażysta

Post autor: Kuku1985 »

Hm szkoły sokolnicze może nie ale są technika leśne oraz Stacja w Czempiniu:)
Julka.
pisklę

Wiem, słyszałam o Technikum Leśnym w Tucholi, nawet zastanawiałam się czy by się tam nie wybrać, jednak stwierdziłam że poszłabym tam tylko ze względu na ptaki drapieżne, bo bycie leśnikiem nie za bardzo mnie kręci ;) a co do kursów w Czempiniu to pojadę na kurs jak już będę pełnoletnia. Chodzi mi o coś bardziej w stylu kółek zainteresowań :)
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

Kółka zainteresowań to niestety właśnie przy technikach leśnych. W Polsce jest niewielu sokolników i są rozsiani po całym kraju, więc nie byłoby większego sensu tworzyć czegoś, co miałoby marne szanse na przetrwanie.
Julka.
pisklę

Czyli pozostaje mi tylko osobista konsultacja z sokolnikiem ;)
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

Tak wychodzi. Akurat Ty masz się z kim kontaktować :wink:
ODPOWIEDZ