HYBRYDY

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
Awatar użytkownika
Marcin
młodszy sokolnik

Post autor: Marcin »

Co Cię zmartwiło ?
wojtektkn
młodszy sokolnik

Post autor: wojtektkn »

haggard pisze:od tego jest imprinting i mozliwość przechowywaqnia nasienia JD :wink: skoro peals/brookei można (a wiem ze można ) to moja kompilacja też powinna sie udać. jaka to kompilac ja zachowam na razie dla siebie. JD wie :)
Dlugotrfale przechowywanie zamrozonej spermy wymaga uzycia farmakologicznych "konserwantow" ,ktore pozniej trzeba usuwac przez dialize . Jest to kosztowne ,przy malej ilosci nasienia trudne; w Polsce nie wykonalne. Ale jest inna metoda-angielska,stosowana u koni.
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

w przyszłym roku co najwyżej zakup ptaków więc sprawa jeszcze dość odległa i jest czas na dopracowanie teorii i metod. bedę wdzięczny za wszelkie sugestie i podpowiedzi w tej materii. to ze coś jest trudne nie znaczy ze niemożliwe :wink: spróbować warto bo szczerze mówiąc o takiej kompilacji podgatunków wędrownego jeszcze nie słyszałem a wydaje mi sie że może być bardzo ciekawa zarówno jeśli chodzi o wygląd jak i walory użytkowe.
polikarp
młodszy sokolnik

Post autor: polikarp »

Pocieszasz ludzi, którzy nie mogą sobie pozwolić na gyr/pere tym, że kol. Jacek wrócił do wędrownych. Gdzie tu pocieszenie? Chciałem zobaczyć takiego ptaka w akcji, porozmawiać z właścicielem. Skończymy, bo to nie na temat.
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

Marcin miał na mysli coś całkiem innego Tomek :P Jacek wrócił do wędrownych bo okazały sie równie skuteczne na bażanty ale są pozbawione pewnej wady którą mają hybrydy z białozorem- nie zabijają kur. Wiem że kilka hybrydów straciło życie atakując drób domowy. Wędrowny tego nie robi. A na śląsku niestety poluje sie między gołębnikami i kurnikami. u nas na Pomorzu takiej presji nie ma więc myślę że na naszych kaczych mało zurbanizowanych łowiskach warto powalczyć. ahhhmmm.... sie zobaczy
Awatar użytkownika
Marcin
młodszy sokolnik

Post autor: Marcin »

Akurat ten nie chodził na kury. Przez trzy ostatnie sezony miałem okazje widzie kilka polujących hybrydów głównie białozór-raróg ale też białozór wędrowny (dodam że układane przez bardzo dobrych sokolników) i mówiąc szczerze mnie te ptaki nie zachwycają
(pomijając kwestie atakowania drobiu króra białozoro - raroga w ogóle dyskwalifikuje w mojej okolicy) . Widok pięknego pikowania z dużego pułapu a potem trącenie bażanta tak że nawet nie zmienił trajektorii lotiu był bardzo częsty. Co dziwne ptaki które miały dużo ułowków na koncie miały takie dni że nie chciały polowac tylko straszyły bażanty.
Tu widzę że po zachwycie hybrydami , wędrowne wracaja na pozycję lidera.
pointer
początkujący

Hybrydy

Post autor: pointer »

JD jaki to hybryd
Załączniki
Prz hawk.jpg
pointer
początkujący

hybryda
Załączniki
Rh.jpg
Awatar użytkownika
kuba08111994
młodszy sokolnik

Post autor: kuba08111994 »

red tail x haris ?
pointer
początkujący

2-fotka to RT x HH na 1-fotce jaka hybryda? Pytanie do JD dotyczące tej hybrydy sam niewiew jaka to krzyżówka
Załączniki
Hyb.jpg
pointer
początkujący

To same pytanie co wczesniej jaka to hybryda?
Załączniki
Ohyb.jpg
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

W hybrydach Dawid był zawsze ode mnie lepszy, ja tam raz widze ciut wedrusa a raz bialozora, dla mnie 3/4 g/s, co do hybrydy orla to pierwsze co mi przychodzi na mysl to wojowniki wspanial i ozdobny.
Awatar użytkownika
DZIK
początkujący

Post autor: DZIK »

Obrazek Obrazek Obrazek A to co?
pointer
początkujący

Przedni/ozdobny
Awatar użytkownika
DZIK
początkujący

Post autor: DZIK »

A to na dzień dobry.Obrazek Obrazek Przepraszam,miały być dwa a jest dubel.Spieszę się.Dobrego dnia.
ODPOWIEDZ