Zniszczone budki
Zniszczone budki
witam ... jestem Arek .. od jakiegos czasu tzn gdzies od 2 lat zajmuje sie obserwacjami pustulek wywiesilem dla nich budki ... nie dawno zostaly one zniszczone przez jakiegos idiote czy idiotow .. w miejsce starych powiesilem nowe sa szanse ze pustulki zamieszkaja w nich na nowo ..? bo narazie po nich ani sladu i troche mnie to martwi ... w jakis tam sposob bardzo sie do nich przywiazalem dlatego chcialbym wiedziec czy wroca? z Gory dziekuje za odpowiedz ps
- Pudlak Waldemar
- sokolnik
Kiedyś znalazłem zasiedlone gniazdo wrony przez pustułkę ale i tak było to na wysokości chyba 15 m i to było najniżej mi znane stanowisko tych ptaków .......jak to możliwe ,że zainteresowały się budką na tak małej wysokości ?Jeżeli te budki wisiały naprawdę wysoko i jeszcze do tego któraś była zasiedlona .....to jak się do nich dostał wandal ?flayer pisze: Powieś nowe w innym miejscu na wysokości "facet z kijem" (ponad 4m) gdyż sytuacja może się powtórzyć.
Opisz dokładniej zaistniałą sytuację bo jest tu wiele nie wiadomych ....
budki byly gdzies na 8 9 metrach blisko laki w poblizu znajdowala sie platforma na dziki ktora wystarczylo przesunac zeby dostac sie do budek zreszta sam je tak wieszalem innej mozliwosci nie ma
( Sęk w tym ze powiesilem ale pustulek nie ma od tamtego czasu... Zalozylem konto specjalnie zeby uzyskac odpowiedz na to pytanie ... z gory dziekuje.. ps Ja tylko obserwuje ptaki kiedys chcialbym miec sowjego ptaka ale to jest kiedys narazie mysle ze musze poznac wiecej tajemnic sokolnictwa dopiero potem bede myslal o ptaku:)