Zniszczone budki

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
ODPOWIEDZ
arek1906
pisklę

Zniszczone budki

Post autor: arek1906 »

witam ... jestem Arek .. od jakiegos czasu tzn gdzies od 2 lat zajmuje sie obserwacjami pustulek wywiesilem dla nich budki ... nie dawno zostaly one zniszczone przez jakiegos idiote czy idiotow .. w miejsce starych powiesilem nowe sa szanse ze pustulki zamieszkaja w nich na nowo ..? bo narazie po nich ani sladu i troche mnie to martwi ... w jakis tam sposob bardzo sie do nich przywiazalem dlatego chcialbym wiedziec czy wroca? z Gory dziekuje za odpowiedz ps
flayer
żółtodziób

Post autor: flayer »

Witam,
Zniszczył ktoś zasiedlone budki? Powieś nowe w innym miejscu na wysokości "facet z kijem" (ponad 4m) gdyż sytuacja może się powtórzyć.
Życzę udanych lęgów i przyjemnej obserwacji w przyszłym sezonie.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

flayer pisze: Powieś nowe w innym miejscu na wysokości "facet z kijem" (ponad 4m) gdyż sytuacja może się powtórzyć.
Kiedyś znalazłem zasiedlone gniazdo wrony przez pustułkę ale i tak było to na wysokości chyba 15 m i to było najniżej mi znane stanowisko tych ptaków .......jak to możliwe ,że zainteresowały się budką na tak małej wysokości ?Jeżeli te budki wisiały naprawdę wysoko i jeszcze do tego któraś była zasiedlona .....to jak się do nich dostał wandal ?
Opisz dokładniej zaistniałą sytuację bo jest tu wiele nie wiadomych ....
arek1906
pisklę

Post autor: arek1906 »

budki byly gdzies na 8 9 metrach blisko laki w poblizu znajdowala sie platforma na dziki ktora wystarczylo przesunac zeby dostac sie do budek zreszta sam je tak wieszalem innej mozliwosci nie ma :(( Sęk w tym ze powiesilem ale pustulek nie ma od tamtego czasu... Zalozylem konto specjalnie zeby uzyskac odpowiedz na to pytanie ... z gory dziekuje.. ps Ja tylko obserwuje ptaki kiedys chcialbym miec sowjego ptaka ale to jest kiedys narazie mysle ze musze poznac wiecej tajemnic sokolnictwa dopiero potem bede myslal o ptaku:)
ODPOWIEDZ