sokolarnia w tl goraj

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
ODPOWIEDZ
rastefan
pisklę

sokolarnia w tl goraj

Post autor: rastefan »

Witam!!!
Jestem tu nowy i mam prośbę.
Uczę sie w TL w Goraju i z kolegą wpadliśmy na pomysł aby założyć tam sokolarnię, pn. interesujemy się łowiectwem i fajnie by było gdyby coś takiego istniało. Pytaliśmy o zgodnę dyrektora szkoły i mówił, że niema problemu, tylko trzeba poczekać aż przejdziemy pod resort LP co nastapi po nowym roku kalendarzowym. Zwracam się z prosbą, aby znalazł się ktos kto udzieli mi wszelkich inforamcji na ten temat, jak zacząć, jak wygląda pomieszczenie przeznaczone do tych celów itd... Z góry serdecznie dziękuję...
Może znalazłby się ktoś z okolic woj. Wielopolskiego kto byłby chętny pomóc w tym kierunku, rzecz jasna chodzi o kogos znającego się na rzeczy :DD
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Re: sokolarnia w tl goraj

Post autor: Nowogrodzki »

Jestem tu nowy i mam prośbę.
Uczę sie w TL w Goraju i z kolegą wpadliśmy na pomysł aby założyć tam sokolarnię,

Witam.
Proszę przyjechać do Tucholi. Na miejscu dowiecie się jak funkcjonuje sokolarnia szkolna.
Natomiast fachowca - sokolnika, chcącego z Wami współpracować musicie znaleźć w swojej okolicy oraz kogoś chętnego do opieki nad szkolną sokolarnią z Rady Pedagogicznej Waszej szkoły też.
Wizyta w Tucholi pozwoli Wam zorientować sie jak wyglądają pomieszczenia dla ptaków, zaplecze. Nie wszystko można przedstawić wirtualnie, jeszcze raz zapraszam ale proszę przyjechać z ewentualnym opiekunem, bo sprawy formalne są ważne.

Kontakt przez stronę Zakonu, tam znajdziecie do mnie nr telefonu
Darz Bór
MN
Ostatnio zmieniony sob lis 24, 2007 4:16 pm przez Nowogrodzki, łącznie zmieniany 1 raz.
rastefan
pisklę

Pewnie mój temat okaże się bez żadnego posta.....
rastefan
pisklę

Dziękuję bardzo. Gdy w poniedziałek wrócę do szkoły porozmawiam z dyrektorem w tej sprawie i miejmy nadzieje że sie uda. Jeszcze jedno pytanie: czy jest potrzebny sokolnik przez cały czas, aby mowił co i jak?? bo rozmawiałem z jednym nauczycielem i mowił ze raczej potrzebny jest ktos taki. I tego się obawiam , że nikogo takiego nie znajdziemy...
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

A kuku !

Więcej wiary...
Zerknij wstecz!

M.N.
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Witam.
Po pierwsze na początek na pewno będzie potrzebne fachowe doradztwo.
Po drugie proszę o kontakt.
Po trzecie Gniazdo co roku organizuje szkolenie.
Po czwarte wszystko zależy od Waszej determinacji w dążeniu do celi - łatwo nie będzie :wink:
MN
rastefan
pisklę

więc: Kiedy organizowane są takie szkolenia, ile kosztują i ile trwają??:D z góry dziękuje...Przepraszam ze takie nasilenie pytań ale korzystam z chwili, kiedy jest pan "online" :D aha igdzie przeprowadzane sa te szkolenia:D
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

rastefan pisze:więc: Kiedy organizowane są takie szkolenia, ile kosztują i ile trwają??:D z góry dziękuje...Przepraszam ze takie nasilenie pytań ale korzystam z chwili, kiedy jest pan "online" :D aha igdzie przeprowadzane sa te szkolenia:D
Rozumiem Twój entuzjazm, ale potrzebny jest kontakt bezpośredni, bo jak widzę zaczynzacie od zera.
Każda moja odpowiedź będzie rodziła wiele następnych pytań, dlatego ponawiam propozycję spotkania i omówienia całej sprawy.

Jedną z cnót sokolnika jest cierpliwość :grin:

Szkolenia z reguły odbywają sie w sierpniu/wrześniu w Czempiniu ( tam mieści się siedziba Zarządu Gniazda PZŁ)

Pozdrawiam.
MN
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

Gdyby nie to, że nie ukończyłem studiów (ukończone TL Tuchola) i mam trochę daleko do Goraja, to chętnie zgłosiłbym się na ochotnika jako opiekun sokolarni :grin:
Pozdrawiam
rastefan
pisklę

no, wielka szkoda, ale jeszcze nic straconego moze akurat wpadniesz w oko dyrektorowi kiedy bedzie szukał kogos na to miejsce:D
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Mogę wpaść w oko, nie ma sprawy, ale pod warunkiem, że znajdę sobie tam u was jakąś pracę, bo przecież z czegoś muszę żyć, no nie? No i mieszkanie oczywiście jakieś, chociażby kawalerkę. Nie mam zamiaru spać w wolierze razem z jastrzębiem :mrgreen:
Chwal Ćwik
rastefan
pisklę

Narazie wszystko jest na dobrej drodze...dyrektor zgodził się na wyjazd do Tucholi , ale pod warunkiem, że znajdziemy jakiegoś opiekuna , który z nami pojedzie...Pod moja nieobecność kolega popytał nauczycieli i znalazł jednego...Będę sie kontaktował...:D
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Trzymam kciuki za powodzenie wyprawy :wink:
Chwal Ćwik
ODPOWIEDZ