Mirek
Ostrzeżenie przed nie kompetętnymi kurierami
mnóstwo tu niepotrzebnego bicia piay a mało merytoryki. prawda leży jak zwykle gdzies pośrodku. Ja też korzystałem z usług Tedexu i problemu nie było ale nie wiem jak bym zareagował jakbym wyjąłą z źle przewożonej paczki martwego ptaka a drugiego w stanie prawie agonii, Ciekaw jestem co na miejscu Jerzego i Waldka zrobiliby Ci którzy bronią kuriera. Ja myślę że ta burza w szklance wody była potrzebna bo następnym razem kurier zadba o przesyłkę bo coś mi sie wydaje że mogło być tak że spakował ją nie tak jak powinien mysląc sobie "przecież nigdy sie nic nie stało". Z jednej strony firma zachowała sie profesjonalnie załatwiając sprawę finansowo z drugiej zachowała sie fatalnie umywając ręce i twierdząc że to nie ich wina i odmawiając przesyłania ptakow innym osobom poza Irkiem. Błędy sie zdarzają. Niekompetencja pracowników też. Chyba należałoby sie uderzyć w piersi i powiedzieć że zawinił człowiek i że firma zrekompensowała stratę ale również dołoży starań zeby to sie nie powtórzyło. Mimo wszystko razi mnie stanowisko firmy i zachowanie kuriera zwłaszcza że wypłacając rekompensatę w zasadzie przyznają że to wina złego tranportu. Takie zachowanie jest wg mnie nieprofesjonalne. Mimo że z Tedexu korzystam uważam że nie do końca wyszli z tego z twarzą. Zwłąszcza że śmierć zwierzęcia to nie to samo co stłuczenie wazonu i zawsze będzie wiązać sie z dużymi emocjami. w tym przypadku nie chodzi tylko o kasę ale to chyba każdy tu obecny rozumie doskonale
- Pudlak Waldemar
- sokolnik
Przecież napisałem na 1 stronie -wystarczy sobie zadać trud i przeczytać wszystko po kolei z zrozumieniem !Nikogo nie ,,opluwałem'' ani nie byłem napastliwy- starałem się pisać w wyważony sposób opisując zdarzenie - puki mnie nie oskarżono o to .iż to prze ze mnie komuś tam ptaka nie chcą przywieść !I na tym kończę temat !Dober pisze: Z tego co pisze Pan Jerzy i Wojtek sprawa zakończyła się pozytywnie więc moim zdaniem powinien Pan napisać stosowny post który zakończy tą farsę zamiast dalej ciągnąć temat, bo w tym przypadku to tylko jak pisze Wojtek „ptaka szkoda”. : Dober
nie to zebym sie czepial ale to lekką paranoją zalatuje:) mowie tu o zachowaniu firmy ktora w dobie wolnego rynku strzela focha i "obraza sie". Coz ich prawo tak samo jak prawo klienta byc niezadowolonym z uslugi. Chyba zapomniano tu o tym drobnym fakcie choc rozumiem twoją frustrację że zaburzono ci sprawdzony "sprawdzony" kanał przerzutowyirek pisze:Panowie
Możecie sobie tu pisać co chcecie i ile chcecie. Firma kurierska w/w nie będzie już nikomu z was ptaków wozić za 250 zł. Bedą obsługiwać tylko mnie i moich znajomych.
Polecam inne firmy kurierskie które za min 600zł zrobią to samo.
pozdrawiam
Irek
-
adam zielinski
- stażysta
nie przeczytałem wszystkiego ale się "wtrącam" bo akurat trochę się znam na transporcie.
Gdybym miał cokolwiek przewieźć żywego i to z Wysp to najlepszy jest tzw doładunek do busa itp. tj samochodu do 1,5 tony ładowności, który porusza się bez tachografu tj. szybciej. Powoduje to, że paczka jest cały czas pod okiem jednego człowieka-kierowcy, i na pewno nigdzie nie będzie przeładowywana ( co jest normą w firmach kurierskich ). I co ważne z kierowcą można mieć kontakt na bieżąco, tak na wszelki wypadek.
Taki transport może zorganizować każda firma spedycyjna ale raczej nie kurierska, w której szybki czas dostawy bez przeładunków po prostu musi kosztować drożej.
Gdybym miał cokolwiek przewieźć żywego i to z Wysp to najlepszy jest tzw doładunek do busa itp. tj samochodu do 1,5 tony ładowności, który porusza się bez tachografu tj. szybciej. Powoduje to, że paczka jest cały czas pod okiem jednego człowieka-kierowcy, i na pewno nigdzie nie będzie przeładowywana ( co jest normą w firmach kurierskich ). I co ważne z kierowcą można mieć kontakt na bieżąco, tak na wszelki wypadek.
Taki transport może zorganizować każda firma spedycyjna ale raczej nie kurierska, w której szybki czas dostawy bez przeładunków po prostu musi kosztować drożej.
ptasi kurier
witam //sprawa dotyczyla bezposrednio mnie nie ktoregos z was ktoremu ,kurier tedexsu wozil ptaki ,sprawa sie wyjasnila oraz przyczyna zgonu ptaka .moze sie im udalo przywiez ptaka calego w wielu przypadkach ,akurat mieli pecha z moimi .tedexs po ciezkich bojach zwrocil za ptaka kase. nie chcialem im robic problemu bo zaszkodzilbym panu irkowi co ich hwali //i wielu innym /.podzielam zdanie hagarda.ciekawe co by bylo jak to by sie wam przydazylo ,,cobyscie wtedy pisali .na przyszlosc treba sprawdzic przewoznika bo kazdy popelnia bledy .bratanek zony ktory mieszka w berlinie sciagnol ptaka mnie z holandi do berlina ,ja bylem po niego w berlinie okolo 10rano /ptak dojechal kurierem niemieckim okolo 12 w poludnie ,kurier mial pszystosowane auto do przewozu zwierzat klimatyzowane z miejscem na ptaki przyniosl ptaka na wskazany adres i w obecnosci kuriera go wyjolem z pudla,,ptak ok iwtedy zostalo podpisane dostarczenie ptaka .to sa niemcy nie polska duzo nam brakuje ale mam nadzieje ze dobijemy to takiego traktowania klijenta dziekuje za wypowiedzi kazda sie liczy i to ma wspolny cel zeby bylo ,,poprostu lepiej z powazaniem ,,jerzy.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
-
dariadaria
- stażysta
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
- kuba08111994