LICZĘ NA POMOC.

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
Tom1
sympatyk

Post autor: Tom1 »

Być może to te przeklęte czasy w których przyszło nam żyć , gdzie każdy patrzy Ci na kieszeń
a za pazuchą trzyma nóż powoduje to co się u nas dzieje.

Dla porównania takie samo pytanie jak tutaj zadałem na włoskim forum i o dziwo choć to ludzie obdarzeni nieco większym temperamentem od nas,różnią się nieco od nas przynajmniej na forum.
Liczę jednak na dobre zakończenie tutaj na forum jak i u mnie w wolierze:)
Katou
stażysta

Post autor: Katou »

Ok z miejsca wszystkich przepraszam, miałem nie pisać ale mi powoli nerwy puszczają.

Po pierwsze. W pierwszej wersji Twojego pierwszego postu Tom1 nie było mowy o harrisie i nie wciśniesz mi że było inaczej. Więc pokazałem Ci co jest w Twoim poście nie tak, bo była w nim mowa tylko o małych ptakach. W międzyczasie mojego pisania dorzuciłeś z marszu hh ok.

Mając szczere intencję napisałem Ci na pw byś wstrzymał się trochę z pisaniem postów i poczytał aż rozjaśni Ci się sytuacja. Jak grochem o ścianę i w końcu się wielce obraziłeś że nie potrafię Ci podać gotowej odpowiedzi.

Skrobnąłeś 2 posty obrażając się. Jeden zacytowałem w międzyczasie oba usunąłeś (przemilczę ile razy Twoje posty ewoluowały w to czym są teraz).
Wtedy zaczynasz mi mówić coś o braku szacunku. Powiedz mi czym Cię tak uraziłem? Pokazując Ci gdzie możesz znaleźć informacje? Zmuszając Cię do minimalnego wysiłku?
Dając Ci szczerą radę na pw?

Skoro takie ciężkie jest wpisanie w wyszukiwarce "Ptak na początek" to proszę. Zrobię to za Ciebie.
http://sokolnictwo.pl/forum/search.php?mode=results
Jeszcze czeka Cię ciężka praca w wybraniu odpowiedniego tematu... Ale przecież Ty jesteś taki biedny i zaszczuty. A kwintesencja całego zła pod moją postacią znęcam się nad Tobą.

Ciągle na początku używasz sformowania że "Nie chcesz otrzymywać gotowych rad na talerzu". Więc dokładnie to Ci daje.
Prawda jest taka że chcesz gotowych informacji bo jak pisałeś "właśnie przeczytałeś w skrócie" i niewiele się dowiedziałeś odnośnie swojego pytania. W skrócie nie wystarcza...

Nie chcesz słyszeć o odsyłaniu i czytaniu książek, za chwilę jednak ok. Pierw mówisz o małych ptakach za chwilę dodajesz harrisa, bo coś tam liznąłeś. Nie chcesz gotowych odpowiedzi, ale ciągle marudzisz że nie dostałeś jednoznacznej odpowiedzi na zadane pytanie. Prawda jest taka że znalazłeś się tu i masz problem z zadaniem sensownego pytania. Wykręcasz się jakimiś farmazonami o złym świecie, niedobrych ludziach a sam jesteś pokrzywdzonym biednym dzieckiem.
Tom1
sympatyk

Nie jestem biednym dzieckiem to po pierwsze ,jestem starszy od Ciebie.

Po drugie prosiłem Cię już przestań mnie prowokować.

Po trzecie nie wmawiaj mi ciągle że nie wiem jakie zadać pytanie , zadałem jedno i wcale mi nie spieszy się z drugim, to tyle w temacie.
Grzegorz
stażysta
Kontakt:

Post autor: Grzegorz »

przestańcie się juz kąsać miejmy szacunek do siebie te kłutnie do niczego nie prowadzą i nic nie wnoszą nie zapominajmy że każdy jakoś zaczynał jeden dobrze drugi nie koniecznie :oops:
Tom1
sympatyk

" Mając szczere intencję napisałem Ci na pw byś wstrzymał się trochę z pisaniem postów i poczytał aż rozjaśni Ci się sytuacja."

Z tym prv to na Twoim miejscu bym przemilczał, nie jest w moim stylu upublicznianie prywatnych wiadomości, ale osoby postronne miały by ubaw.

Słowa które zbyt często padają z twoich ust lub twojej klawiatury to " zapracować" i "zasłużyć"

Odpowiem Ci w ten sposób: Nawet mój pies nie musi zapracowywać ani zasługiwać na to co mu się z automatu należy.
Tym się różnimy z tym że ja pretensji o to nie mam w przeciwieństwie do Ciebie.
Tom1
sympatyk

Grzegorz przychylam się ,czyżby coś nas tutaj łączyło?
Może napisz jakiego masz podopiecznego teraz i jak Ci idzie?
Grzegorz
stażysta
Kontakt:

Post autor: Grzegorz »

Łączyło czy nie nie jestem za tym żeby nie kłucić się o głupoty troszkę wszystkich sprowokowałeś :razz: i nie potrzebne zamieszanie powstało które jak juz pisałęm do niczego nie prowadzi . Fakt jest taki ze pytanie zle sformułowane było i nie potrzebnie walczyłeś z wiedzą którą Ci wskazywano :mad: :razz:

Ale co tam postów sobie nastukam i niedługo złąpie rangę sokolnika (hehehe)
Tom1
sympatyk

Jednak nie można normalnie.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

Tom1 pisze:"
Odpowiem Ci w ten sposób: Nawet mój pies nie musi zapracowywać ani zasługiwać na to co mu się z automatu należy.
ehhhh.... i to chyba kwintesencja - przeciez z automatu się należy. Faktycznie normalnie sie nie da. Bylo pytanie padla odpowiedz a ze nie jest zbiezna z oczekiwaniami to wszyscy sa be a do tego dwie osoby ktore staraja sie pomoc jeszcze bardziej za to obrywaja. Moze jednak pora przeniesc sie na to wloskie forum?
Aha i zeby nie bylo - te powyzsze stwierdzenie nie ma na celu obrazanie (nie ma nawet byc sarkastyczne). Po prostu podsumowuje caly ten tasiemiec - po raz kolejny ktos prosi o rade, dostaje ja a pozniej stwierdza ze te forum to jakas patologia bo nikt nie chce w dwoch slowach napisac jaki ptak, jak ulozyc i gdzie kupic
Tom1
sympatyk

Garbus przestań być stronniczy- kto oberwał podaj przykład jakiś argument?
Przeczytaj 2,3 posty do góry i pomyśl czy nie ma tam prowokacji i z czyjej strony?
Przeglądam forum od rana i jako ciekawostkę podam że wpisując słowo woliera wyskakuje 50 tematów gdzie na każdym można się dowiedzieć że to już było a kto tego nie wie jest zwykłym leniem i tak jest ze wszystkim.
Takich osób jak ja było tu już dziesiątki czy nawet setki , znalazłem klikanaście postów o obrzydzaniu nowym użytkownikom sokolnictwa i tyle.
Odesłanie na włoskie forum to kolejna rada jaką tu otrzymałem ,ech szkoda gadać.
Tom1
sympatyk

Troszkę prze edytowałeś więc tu cytat
"bo nikt nie chce w dwoch slowach napisac jaki ptak, jak ulozyc i gdzie kupic"

Czy ja zadałem takie pytania? Nie -więc po co to robisz?
Słowo patologia też nie padło z moich ust.
Co do włoskiego forum to gdybym wkleił ci odpowiedz na identycznie postawione tam prze zemnie pytanie to miałbyś nad czym myśleć.
Skoro gdzieś wcześniej 14 letnia dziewczynka nazwana jest leniem to czego ja mógłbym się tutaj spodziewać? szacunku który z automatu się nie należy nikomu? (bo o tym była mowa)
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

kazdy znajdzie tu to na co sobie zapracuje, O ile prosciej byloby gdybys jednak zdecydowal sie najpierw przeczytac chocby sokolnictwo Cieślikowskiego dostepne na allegro a pozniej zadawal pytania ktore na pewno bylyby sensowniejsze bo przez internet sokolnictwa sie nie nauczysz.
Znam osobiscie osoby ktore ci odpisaly i zadna z nich nie ma takich problemow jak ty wiec moze to ty pomysl z kim jest cos nie tak z 5cioma osobami ktore usulija ci cos wytlumaczyc czy moze jednak z kims innym? W sumie to dziwie sie sobie ze sie dalem w to wciagnac... szkoda czasu po prostu. Temat zamykam
Zablokowany