ZAGINOL SOKOL Rarog

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
Awatar użytkownika
Raven_Corvus
sokolnik

ZAGINOL SOKOL Rarog

Post autor: Raven_Corvus »

Zaginal sokol na lowach koledze Darkowi Poznanskiemu wczoraj w godzinach popoludniowych. Wiatr poludniowo wschodni, wiec przypuszczalnie ptak udal sie na polnocny zachod, czestotliowsc nadajnika 216 Mhz 0.9 kanal takie info dostalem od Darka wielka prosba jesli mogli byscie machnac antenami bylo by bardzo fajnie ptak zginal w okolicach Buska, mysle ze kierunek Ludz Poznan tamte strony...
Pozdrawiam Przemek
Katou
stażysta

Post autor: Katou »

W okolicach Sandomierza cisza. Ale gdyby nawet leciał w tą stronę to i tak dawno by nas minął jeśli to było wczoraj.
Awatar użytkownika
Raven_Corvus
sokolnik

ODSWIERZAM, Adamie mysle, ze nie bedziesz mi mial tego zazle ale wczoraj malo ludzi moglo zobaczyc posta.
kapral
stażysta

Post autor: kapral »

Cześć. Musisz podać pełną częstotliwość bo nie wszyscy mają takie kanały na odbiornikach tu prośba do wszystkich żeby podawać zaraz pełną częstotliwość bo sokoły szybko zapier..)
Trzeba też wziąć pod uwagę że tamte strony mają dość dużą zawartość ołowiu a atmosferze o czym osobiście się przekonałem parę lat temu z jastrzębiem i nasz znakomity kolega rok wcześniej z wędrownym.
Pozdrawiam
Birkut06
młodszy sokolnik

Post autor: Birkut06 »

Pełna to będzie bodajże 216.085.
Awatar użytkownika
mirek
młodszy sokolnik

Post autor: mirek »

a co to za sokół ? wędrowny czy coś innego
Awatar użytkownika
Jastrząb
młodszy sokolnik

Post autor: Jastrząb »

masz w temacie.
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

SAM ALFA&OMEGA NIE JESTEM ALE CHYBA JUZ CZAS BYM JAKO "MOD" ZWROCIL OFICJALNIE NA TO UWAGE - NA LITOSC BOSKA ZANIM COS WYSLECIE SPRAWDZCIE ORTOGRAFIE, POLOWA TEMATOW NA FORUM PISANA JEST NIESKLADNIE I Z TAKIMI BYKAMI ZE AZ GLOWA BOLI, FORUM MA 6 LAT I CHYBA NAJWYZSZY CZAS ZEBY KTOS W KONCU O TYM NAPISAL. FATALNIE SWIADCZY TO O UZYTKOWNIKACH SOKOLNICTWO.PL I RZUTUJE NA WASZ OBRAZ...POMYSLCIE O TYM.
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

Wystarczy kliknąć w ikonkę /cytuj / następnie kliknąć w tekst skopiowany i zobaczyć gdzie jest najwięcej czerwonych podkreśleń ! :wink:
Ps ;
Michał wygrałeś w tej konkurencji ! :mrgreen:
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

ORTOGRAFIA Waldek, z tego co wiem na tym forum nie ma obowiazku pisania z polskimi znakami. Sam jestes dobrym przykladem osoby, ktora zaczela zwracac uwage na to jak i co pisze (obaj o tym wiemy). Nie chce robic z tematu off topa, zwyczajnie wkurza mnie, ze tyle osob robi z siebie troglodytow, popelniajac bledy na poziomie podstawowki...
Temat do refleksji a nie robienia sobie zartow.
Awatar użytkownika
mirek
młodszy sokolnik

Post autor: mirek »

no brawa dla mnie za spostrzegawczość :)
hybrydę menclika w sobotę znajomy ściągną na wabidło bo znalazła się w okolicy gdzie polowali z jastrzębiami ale trafiła do właściciela
ale raroga ani widu ani słychu
mam nadzieję że go znajdziecie
LEON
żółtodziób

Post autor: LEON »

Witam.
W okolicy Wizny widziano raroga czy żadnemu z kolegów nie nawiał sokół?
Awatar użytkownika
Raven_Corvus
sokolnik

Nieszczesliwych okolicznosci ciag dalszy. Podobnie jak w temacie zaginal sokol hybryd bialozor/rarog samiec ma nadajnik pracujacy na czestotliwosci 216Mhz na 1 kanale poszedl z Bialegostoku w kierunku zachodnim, centralna Polska bardzo prosze o pomoc nr 518588007
pozdrawiam Przemek
Awatar użytkownika
jarek
młodszy sokolnik
Kontakt:

Post autor: jarek »

I jak, znalazł się?

Tak dla wyjaśnienia, i może na przyszłość (chociaż mam nadzieję, że nie), podawaj pełną częstotliwość, a nie
Raven_Corvus pisze:216Mhz na 1 kanale
bo taki komunikat nie wszyscy odczytają prawidłowo. Jak jest 216.015 to tak pisz, bo jeśli ktoś ma coś innego niż Marshall, to pierwszym kanałem może być równie dobrze TVP1...
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

dokładnie pierwszy kanał w Marshallu to inna częstotliwości niż pierwszy kanał w Luksanderze i różni się właśnie o jeden kanał
ODPOWIEDZ