Pomoc z biologii.

Tematy ogólne związane z ptakami drapieżnymi
Arkadis12
pisklę

Pomoc z biologii.

Post autor: Arkadis12 »

A jednak... Czas na ptaki drapieżne... O sowach zrobiłem juz referat i wystąpienie. Czas na drapole. Tu apeluję o waszą pomoc. Potrzebuję jak najwięcej wiadomości na temat ptaków drapieżnych. Najbardziej interusują mnie :
1. Lista ptaków legowych, przelatujących i spotykanych w Polsce ( na wolności)
2. Do każdego ptaka jakaś ciekawostka. ( Np. u pójdzki : lubi polować na ziemi )
3. Jakieś umiejętności szczególne ptaków drapieznych ( sowy : dobre widzenie w ciemności, zdolność zoom , bezszelestny lot)
4. Oczywiście jak dzieli sie te ptaki i które są pod ochroną.
5. Jak u nich jest z wzrokiem i słuchem.
Oczywiście milewidziane sa inne informacje. Myślę , że przyda się to nie tylko mnie , ale i innym.
Birkut06
młodszy sokolnik

Post autor: Birkut06 »

Jeszcze coś??? Masz to w każdej książce.
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

polecam (nie wiem po raz ktory) zwrocic sie do TB, to brainiac
Awatar użytkownika
Jastrząb
młodszy sokolnik

Post autor: Jastrząb »

JoHn DuMbaR pisze:polecam (nie wiem po raz ktory) zwrocic sie do TB, to brainiac
TB to nie nauczyciel, prace domowe odrabia sie samemu.
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

Arkadis12 pisze:Najbardziej interusują mnie : [..................................] Oczywiście milewidziane sa inne informacje. Myślę , że przyda się to nie tylko mnie , ale i innym.
Kolego, czy tak ciężko zajrzeć do pierwszej z brzegu książki? Nawet w książkach dla dzieci są wypisane poszczególne gatunki. Skoro masz zamiar spisywać informacje z tego forum, to równie dobrze możesz poszukać w necie informacji o każdym gatunku po kolei. Czasami mam wrażenie, że to trzeba za włosy i o ścianę, inaczej nie zadziała :evil:
Arkadis12
pisklę

Post autor: Arkadis12 »

Przepraszam... Bałem się ,że kogos tym zdenerwuję :cry: ... Jeszcze raz bardzo przepraszam :oops: .. O sowach szybko znalazłem info i się tego wyuczyłem... Niestety o ptakach drapieżnych jest mi trudniej. A więc będę szperać w necie :neutral: . Mimo wszystko dzięki. Przynajmniej mnie zmotywowaliście , na swój sposób , ale zmotywowaliście.

P.S. Póki co kocham swoje włosy , a ściany to trochę szkoda...
Katou
stażysta

Post autor: Katou »

Bałem się że może tym kogoś zdenerwuje ale mimo wszystko napisałem :P... a może się uda
ODPOWIEDZ