III Międzynarodowy Festiwal Sokolnictwa
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Fakty sa takie, ze saker tak na prawde to Arabia Saudyjska, jesli chodzi o reszte panstw to wyzej stoi w tej chwili wedrowny i hybrydy, rarog jest dodatkiem i sa to glownie ptaki trzymane w kolekcjach od wielu juz lat. Mam na kompie dziesiatki zdjec ptakow, ktore wysylali mi ludzie z krajow arabskich, z kilkoma bylem w kontakcie przez dlugi czas. Zasady sa proste zwierzyna nr 1 houbara nr 2 kulon nr 3 zajac przyladkowy. Na te pierwsze uzywa sie gyr pere gyr saker wedrowne, na te drugie malych hybryd i samcow wedrownych, dopiero przy zajacach czesciej stosuje sie rarogi- zeby mialy co robic.
Jak sie ma wiedze to kolegow o pomoc prosic nie trzeba.
Co sie zas tyczy bzdurnych punktow widzenia to tyle razy juz cie na lopatki rozkladalem ze az mi sie zal ciebie robi kochany kochelecie
Jak sie ma wiedze to kolegow o pomoc prosic nie trzeba.
Co sie zas tyczy bzdurnych punktow widzenia to tyle razy juz cie na lopatki rozkladalem ze az mi sie zal ciebie robi kochany kochelecie
Ostatnio zmieniony ndz mar 06, 2011 7:49 pm przez JoHn DuMbaR, łącznie zmieniany 1 raz.
-
adam zielinski
- stażysta
No cóż. To już znam tylko z opowieści innych osób, ale ponoć mają w sobie "coś"
Jakiś taki sposób obchodzenia się z ptakami, który im (ptakom) odpowiada. Słyszałem o arabie, który oglądając kilka świeżo złapanych po oblocie sokołów zdejmował im karnale, oglądał ze wszystkich stron i żaden z ok. dziesięciu ptaków się nie zerwał.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
-
adam zielinski
- stażysta
-
adam zielinski
- stażysta