Marzenie proszę o opinie

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
ODPOWIEDZ
chcebyćsokołem
pisklę

Marzenie proszę o opinie

Post autor: chcebyćsokołem »

Witam wszystkich mam ogromną prośbe podzielcie się ze mną swoją wiedzą i doradzcie mi czy spełnie swoje mareznie nie teraz ale za kilka lat otóż będe mieszkał na dzielnicy gdzie mam 200 metrów do dzikiego lasu ale jest to mieszkanie w bloku czy jest możliwość wybudowania woliery bo mam jeden wolny pokój a rzecz jasna wychodzenia z ptaszyskiem gdy juz nabiore wiedzy doswiadczenia i zakupie owego?proszę nie zmieszajcie mnie z błotem bo teamt załozylem dla poczatkujacych wiec nie znam sie .pozdrawiam i dziekuje z góry za odpoiwedzi
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

woliera w bloku odpada a las to nie miejsce do latania z ptakami
Birkut06
młodszy sokolnik

Post autor: Birkut06 »

Znaczy chcesz mieć woliere w bloku czy żle zrozumiałem? Z sokołami nie lata się w lesie to tak na początku. Przeczytaj to co tu już wielokrotnie napisano młodym (ksiązki, żywienie, zdrowie ptaka, doświadczenie, staż u sokolnika itd. ) i wtedy nabierzesz oglądu na sytuacje. Poczujesz jak pachną ptasie odchody i zrezygnujesz z budowy woliery w domu...

Najmilej jak umiałem.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Birkut06 pisze:
Najmilej jak umiałem.
twoje milsze ale moje krótsze :P
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Zaraz zaraz, zawsze moze zastosowac system szybkiego wymieniania scian autorstwa Waldemara P :) haha (: Sor Waldek musialem
Birkut06
młodszy sokolnik

garbus2 pisze:
Birkut06 pisze:
Najmilej jak umiałem.
twoje milsze ale moje krótsze :P
Nie zauważyłem, że już odpisałeś... Ale gdyby była tu tylko Twoja odpowieź to zaraz padłoby pytanie ale czemu itd... Reasumując Twoje krótsze, ale moje bardziej wyczerpuje temat. ;-)
garbus2
Site Admin
Kontakt:

JoHn DuMbaR pisze:Zaraz zaraz, zawsze moze zastosowac system szybkiego wymieniania scian autorstwa Waldemara P :) haha (: Sor Waldek musialem
ja nie mam cierpliwości do tapetowania co tydzien :P
JoHn DuMbaR
sokolnik

Jak to przeczyta to mnie zabije ;p
Birkut06
młodszy sokolnik

JoHn DuMbaR pisze:Jak to przeczyta to mnie zabije ;p
Ostatnio to bardzo modne na tym forum :mrgreen:
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

JoHn DuMbaR pisze:Jak to przeczyta to mnie zabije ;p
Patrz temat :mrgreen:
JoHn DuMbaR
sokolnik

Birkut :) haha jeszcze oddycham
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

JoHn DuMbaR pisze:Zaraz zaraz, zawsze moze zastosowac system szybkiego wymieniania scian autorstwa Waldemara P :) haha (: Sor Waldek musialem
Patent dla cierpliwych -luzik -nie wszyscy są skłonni do takich ,,poświęceń '' :lol: :lol:
Po za tym skrobanie ścian szpachelką ,szorowanie szczotą i wodą zajmuje więcej czasu ,a ściany i tak po takiej operacji wyglądają jak ........obs..ne ..a papier zdzieram ,pale i zakładam nowy ... :razz:
adam zielinski
stażysta

Post autor: adam zielinski »

Człowieku, który chcesz być sokołem - MUSISZ gdzieś mieć wolierę. Najprościej to zrobić we własnym ogródku ale jak nie masz ogródka to szukaj innej możliwości, np. ogródki działkowe to też jakieś wyjście. Balkon/pokój to złe pomysły.
Jak mieszkasz pod lasem, to i jakaś otwarta przestrzeń do latania się znajdzie. To akurat najmniejszy problem.
Wytrwałości w zgłębianiu wiedzy bo trudno liczyć, że ktoś po raz "125" będzie tu tłumaczył i opisywał "abecadło". Ale gdy się okaże, że serio Ci zależy to łatwo znajdziesz ludzi, którzy Ci pomogą.
ODPOWIEDZ