Marzenie proszę o opinie
-
chcebyćsokołem
- pisklę
Marzenie proszę o opinie
Witam wszystkich mam ogromną prośbe podzielcie się ze mną swoją wiedzą i doradzcie mi czy spełnie swoje mareznie nie teraz ale za kilka lat otóż będe mieszkał na dzielnicy gdzie mam 200 metrów do dzikiego lasu ale jest to mieszkanie w bloku czy jest możliwość wybudowania woliery bo mam jeden wolny pokój a rzecz jasna wychodzenia z ptaszyskiem gdy juz nabiore wiedzy doswiadczenia i zakupie owego?proszę nie zmieszajcie mnie z błotem bo teamt załozylem dla poczatkujacych wiec nie znam sie .pozdrawiam i dziekuje z góry za odpoiwedzi
Znaczy chcesz mieć woliere w bloku czy żle zrozumiałem? Z sokołami nie lata się w lesie to tak na początku. Przeczytaj to co tu już wielokrotnie napisano młodym (ksiązki, żywienie, zdrowie ptaka, doświadczenie, staż u sokolnika itd. ) i wtedy nabierzesz oglądu na sytuacje. Poczujesz jak pachną ptasie odchody i zrezygnujesz z budowy woliery w domu...
Najmilej jak umiałem.
Najmilej jak umiałem.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
- Pudlak Waldemar
- sokolnik
Patent dla cierpliwych -luzik -nie wszyscy są skłonni do takich ,,poświęceń ''JoHn DuMbaR pisze:Zaraz zaraz, zawsze moze zastosowac system szybkiego wymieniania scian autorstwa Waldemara Phaha (: Sor Waldek musialem
Po za tym skrobanie ścian szpachelką ,szorowanie szczotą i wodą zajmuje więcej czasu ,a ściany i tak po takiej operacji wyglądają jak ........obs..ne ..a papier zdzieram ,pale i zakładam nowy ...
-
adam zielinski
- stażysta
Człowieku, który chcesz być sokołem - MUSISZ gdzieś mieć wolierę. Najprościej to zrobić we własnym ogródku ale jak nie masz ogródka to szukaj innej możliwości, np. ogródki działkowe to też jakieś wyjście. Balkon/pokój to złe pomysły.
Jak mieszkasz pod lasem, to i jakaś otwarta przestrzeń do latania się znajdzie. To akurat najmniejszy problem.
Wytrwałości w zgłębianiu wiedzy bo trudno liczyć, że ktoś po raz "125" będzie tu tłumaczył i opisywał "abecadło". Ale gdy się okaże, że serio Ci zależy to łatwo znajdziesz ludzi, którzy Ci pomogą.
Jak mieszkasz pod lasem, to i jakaś otwarta przestrzeń do latania się znajdzie. To akurat najmniejszy problem.
Wytrwałości w zgłębianiu wiedzy bo trudno liczyć, że ktoś po raz "125" będzie tu tłumaczył i opisywał "abecadło". Ale gdy się okaże, że serio Ci zależy to łatwo znajdziesz ludzi, którzy Ci pomogą.