Rolnictwo ,, zabija ''
Tadziu za te bzdury masz ode mnie nagrode - drugie ostrzezenie. Nie bedzie chyba brakowac ci polemiki ze zgraja zboczencow moralnych ktorzy zabijaja dla przyjemnosci
A byla nadzieja ze nie odlecisz.... i pamietaj ze jest tu jeszcze dwoch moderatorow z ktorych kazdy moze ci wlepic trzecie ostrzezenie rownoznaczne z zakazem pisania
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 1:00 am przez garbus2, łącznie zmieniany 1 raz.
Stachu - proszę, nie rozkładaj moich tekstów na części pierwsze. Sytuacja była napięta, pomyślałem sobie, że rozładuję ją poprzez drobny żarcik, ironiczną wypowiedź ( I nic do powyższych wielkich nie mam, po prostu - sentencja tego zdania było to, że jeżeli myśliwy coś robi dla ochrony przyrody, to tylko dlatego, by odkupić swoje sumienie!
Panowie, trochę poczucia humoru! )
Adamie - jakże ja lubię prezenciki
Dzięki!
Adamie - jakże ja lubię prezenciki
Oj, wiem, wiem - jeden jest nawet bardzo chętny na to.garbus2 pisze: jeszcze dwoch moderatorow
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Ad Dawid- na niego prozac nie wystarczy.
Ad Kuba- daj spokoj, jakbym wiedzial ze TeddyBear tak odleci to bym nie odpisywal, odpisywalem bo pisal bzdury, żadnej prywatnej wojny z nim nie prowadze i nie rozszerzam jej na publicznym forum.
Ad Waldek- Ja moderuje swoja strefe.
Ad Adam- nie bede mu dawal 3 ostrzezenia, bo ktos mi zarzuci ze zrobilem to z osobistych pobudek.
Ad Kuba- daj spokoj, jakbym wiedzial ze TeddyBear tak odleci to bym nie odpisywal, odpisywalem bo pisal bzdury, żadnej prywatnej wojny z nim nie prowadze i nie rozszerzam jej na publicznym forum.
Ad Waldek- Ja moderuje swoja strefe.
Ad Adam- nie bede mu dawal 3 ostrzezenia, bo ktos mi zarzuci ze zrobilem to z osobistych pobudek.
Ostatnio zmieniony pn lut 14, 2011 8:45 pm przez JoHn DuMbaR, łącznie zmieniany 1 raz.
Bez obrazy Kuba ale jako Moderator jestes od tego żeby reagować a nie pisąć użytkownikom- dajcie sobie po razie. nie widzę tu żadnej personalnej wojny ze strony Michała. Jeśli już to ze strony TB który odfrunał tak że zacząłem sie zastanawiac czy w jego miejscowosci nie otworzyli przypadkiem spowrotem dopalaczy. Jeśli w porę nie bedzie reakcji to takie kłótnie będą sie rozwijały do takich rozmiarow. Niby mógłbym olać te bzdury i reszta ludzi też ale to forum publiczne i czytają to inni wiec jeśli nie bedzie reakcji to inni gotowi pomyśleć że te kretynizmy to prawda (choćby to ze latamy z nielegalnymi dziczkami jastrzębi i myszołowów).kuba08111994 pisze:TB pisze: Jak to wczoraj Kuba powiedział, najlepiej dałby nam po dubeltówce i czekał, aż się zastrzelimy![]()
![]()
Ciagle aktualne ...
Birkut , ja poprostu dzisiaj nie mam serca żeby cos robicMichał razem z Tadziem przeniesli się na forum bo na GG MIchał Tadzia zablokował ale widocznie brakuje im tego
![]()
Jak juz radziłem wielokrotnie niektórym ale ponawiam ( ja niekogo nie namawiam ) dajcie sobie po twarzy i bedzie szybciej i prosciej i zamiast siedzieć i czytac te pierdoły wezme sie do nauki ...
Pozdrawiam z zimowego Podkarpacia
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
- Pudlak Waldemar
- sokolnik
Ogólnie dyskusje są ciekawe /jeżeli są w temacie /więc proponuje do nich wrócić .Ze 3 tygodnie temu widziałem na polach 2 stadka kuropatw po 6 sztuk wprawdzie w 2 miejscach i to bardzo oddalonych od siebie ,ale jest nadzieja ,że jeszcze w tym sezonie trochę ich przybędzie jak pogoda dopisze i starym ptakom nic się nie stanie .Z tego co wiem myśliwi z okolicznych kuł już parę sezonów ,,dali spokój '' zającom i kuropatwom dokarmiając te ostatnie .
Jest nadzieja ,że spotkam te ptaki jeszcze na polach!
Myślę iż tylko hodowla i re introdukcja na masową skalę może przyczynić się do wzrostu populacji ,a kto to zrobi jeżeli myśliwi nie będą mieli w tym interesu?Można to było zrobić z bażantem to dlaczego nie z kuropatwą ?Ekolodzy zza biurka w mieście tego nie zrobią ! Adaptacja wolierowych ptaków może nie jest najlepsza ,ale zawsze parę sztuk przeżyje wydając na świat następne pokolenia !Z drapieżnikami było podobnie ,a teraz i ja w ubiegłym sezonie widziałem ,,wędrownego '' na wolności pod Raciborzem parę razy co jeszcze parę lat temu było nie do pomyślenia !Dorosłego samca i młodą samicę na którą zwrócił uwagę Michał z Adamem -którzy nawiasem mówiąc akurat odwiedził mnie w tym dniu/ za co im z resztą dziękuje/!
Jest nadzieja ,że spotkam te ptaki jeszcze na polach!
Myślę iż tylko hodowla i re introdukcja na masową skalę może przyczynić się do wzrostu populacji ,a kto to zrobi jeżeli myśliwi nie będą mieli w tym interesu?Można to było zrobić z bażantem to dlaczego nie z kuropatwą ?Ekolodzy zza biurka w mieście tego nie zrobią ! Adaptacja wolierowych ptaków może nie jest najlepsza ,ale zawsze parę sztuk przeżyje wydając na świat następne pokolenia !Z drapieżnikami było podobnie ,a teraz i ja w ubiegłym sezonie widziałem ,,wędrownego '' na wolności pod Raciborzem parę razy co jeszcze parę lat temu było nie do pomyślenia !Dorosłego samca i młodą samicę na którą zwrócił uwagę Michał z Adamem -którzy nawiasem mówiąc akurat odwiedził mnie w tym dniu/ za co im z resztą dziękuje/!
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
A jednak mloda? Bo juz nie pamietam kto co mowil, ale chyba to ja optowalem za mloda, jak Adam to sor
.
U mnie caly rok kuropatw nie bylo widac a populacja jest na prawde wysoka jak na nasze realia. Sam dokarmialem w tym roku 2 stadka lacznie ponad 25 ptakow. Drugie tyle zyje w innej czesci obwodu. Populacje oceniam szacunkowo na przynajmniej 70-80 sztuk na obszarze kilkunastu km pol - na podstawie obserwacji w dzien i odzywajacych sie kogutow wieczorami. Czy duzo nie wiem, ale calkiem malo tez nie. Pewne straty sa udzialem lisa, znalazlem bowiem miejsce zbrodni, ale w tym sezonie wydaje mi sie, ze lisy duzo wiecej bigosu zrobily z zajacem. Do zimy mialem w swojej okolicy kilka zajacow okupujacych ten sam teren (choc i tak bylo ich duzo mniej niz w zeszlym roku). Jeszcze miesiac temu mialem w zagajniku 1dnego, ostatnio nawet jego nie widuje. Wydaje mi sie, ze to wlasnie lisy mogly go zabic, bo miejsce w ktorym stale przebywa jest rownie czesto przez nie odwiedzane jak podsyp, ktory zrobilem z Adamem.
U mnie caly rok kuropatw nie bylo widac a populacja jest na prawde wysoka jak na nasze realia. Sam dokarmialem w tym roku 2 stadka lacznie ponad 25 ptakow. Drugie tyle zyje w innej czesci obwodu. Populacje oceniam szacunkowo na przynajmniej 70-80 sztuk na obszarze kilkunastu km pol - na podstawie obserwacji w dzien i odzywajacych sie kogutow wieczorami. Czy duzo nie wiem, ale calkiem malo tez nie. Pewne straty sa udzialem lisa, znalazlem bowiem miejsce zbrodni, ale w tym sezonie wydaje mi sie, ze lisy duzo wiecej bigosu zrobily z zajacem. Do zimy mialem w swojej okolicy kilka zajacow okupujacych ten sam teren (choc i tak bylo ich duzo mniej niz w zeszlym roku). Jeszcze miesiac temu mialem w zagajniku 1dnego, ostatnio nawet jego nie widuje. Wydaje mi sie, ze to wlasnie lisy mogly go zabic, bo miejsce w ktorym stale przebywa jest rownie czesto przez nie odwiedzane jak podsyp, ktory zrobilem z Adamem.
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
Ja tam do Ciebie w zasadzie nic nie mam, ale:
-ktoś powinien na takie brednie reagować. Ty zamiast reagować każesz mi dać po pysku jakiemuś bachorowi.
-chwała garbusowi za reakcję chociaż uważam, że post w którym oskarża się nas o łapanie dziczków bez udowodnienia powinien zostać usunięty, gdyż szkodzi on nam wszystkim.
-i ostatnie- nazywając między innym i moje wypowiedzi debilstwami obrażasz mnie( i innych)

-ktoś powinien na takie brednie reagować. Ty zamiast reagować każesz mi dać po pysku jakiemuś bachorowi.
-chwała garbusowi za reakcję chociaż uważam, że post w którym oskarża się nas o łapanie dziczków bez udowodnienia powinien zostać usunięty, gdyż szkodzi on nam wszystkim.
-i ostatnie- nazywając między innym i moje wypowiedzi debilstwami obrażasz mnie( i innych)
Od tego właśnie są moderatorzy, w tym Ty.kuba08111994 pisze:zamiast zakonczyc te debilstwa
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Kuba a ty dalej ta swoja mantre ciagniesz
Nikt ci przeciez niczego nie zarzuca, no chyba ze o czyms nie wiem i jestes nekany via pw / telefon, ale nie sadze bo nie ma ku temu podstaw przeciez. Fakty sa natomiast takie, ze TB napisal na forum kilka bzdur z 2gim dnem i one mialy zwiazek z toba w pewnym stopniu i prosze nie zaprzeczaj bo sam wiesz najlepiej, ze tak bylo. W powyzszej sytuacji moim zdaniem mogles zareagowac, mnie do 20 na kompie nie bylo, Adama sadze ze tez nie, bo ktos by go w pore powstrzymal jak sadze i cala debata skonczyla by sie 10 postow wczesniej.
- Pudlak Waldemar
- sokolnik