Chciałem napisać 216 Mhz, ale z pośpiechu zrobiłem aszybku. Skurkowaniec znaleziony. Znalazł go kolega sokolnik, u którego wczoraj sokoła puszczałem. Jednak Dziabąg nie nadaje się do latania w czasie pierzenia.
Pewnie zobaczysz, bo definitywnie wstrzymałem mu loty do czasu zakończenia pierzenia. Czy Dz. będzie srebrny kiedykolwiek to nie wiem. Na razie jego nowo powstające upierzenie określiłbym" CZARNUCHOWATE."
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
Wczoraj wieczorem, około 19, zgubiłem w okolicach Białobrzegów samicę raroga. Nadajnik na częstotliwości 216.035 MHz.
Jakby ktoś coś "usłyszał" to będę wdzięczny za info na telefon 793 951 466 (jestem daleeeeeeeko od netu )
Pozdrawiam
Jarek
15.12.2010 w Gliwicach PL44, koło Katowic odleciała mi samica raroga w drugim piórze. Obrączka CZ122730. Dzwonek, i nadajnik 216.035 ( ale brak sygnału ). Mój tel. 664 018 517. Będę zobowiązany za jakiekolwiek wiadomości.
Nawiał dzisiaj koledze hybryd(samczyk). Ptak ma nadajnik na ogonie 216,01 Mhz wraz z dzwonkiem i dwie obrączki: niebieską i fioletową. Sokół oddala się tak szybko, że wyszedł poza zasięg telemetrii. Osdtatnio namierzany był w okolicy Białego Boru i leci w kierunku pd lub pd-zach. Pomachajcie koledzy antenami, bo nagroda czeka.