a moze by tak jakies logo gadzetowo forumowe

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.

Co sądzisz o naklejce jak ponizej

Wiocha jakich mało
7
24%
Jest mi obojetne
1
3%
Podoba mi się
21
72%

Liczba głosów: 29

kazach
stażysta

Post autor: kazach »

garbus2 pisze:
kazach pisze:czarnego a iarzębiatego

Kto tu jest wyuzdany ???????????????????

Jak przeczytasz orginalną pisownie ,to zrozumiesz. :evil: Wysil sie troche , nie tylko podkreślaj .
richie
sympatyk

Post autor: richie »

JoHn DuMbaR,
cytat-" szczerze to w ogole nie rozumiem Panskiego przeslania,najpierw sie Pan czepia..."
Po pierwsze , nie czepiam się - wyraziłem jedynie swoją opinię ( o to chodziło przecież Adamowi) , a po drugie - proszę czytać ze zrozumieniem - napisałem , że albo zróbmy coś poważnego ( to do propozycji P.Nowogrodzkiego) lub całkiem z jajem ( odjechanego) i tu podałem przykłady Zapa ,które w mojej opinii były lepsze. Nie dawały i nie nasuwały wprost powodów do kpin z naszego środowiska ( jedna ręka)
pozdr.
Richie :wink:
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

kazach pisze: Wysil sie troche , nie tylko podkreślaj .
rozumiem ze slowo sarkazm jest ci obce :) mialem na mysli ze wyuzdaniem jest sie chwalic czarnym i iarzebatym piorem ale widac nie odebrales tego w ten sposob i tez wysilku zabraklo?
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 1:00 am przez garbus2, łącznie zmieniany 1 raz.
kazach
stażysta

Post autor: kazach »

garbus2 pisze:
kazach pisze: Wysil sie troche , nie tylko podkreślaj .
rozumiem ze slowo sarkazm jest ci obce :)

Ano szpetne sytuace :mrgreen:
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

richie pisze:JoHn DuMbaR,
cytat-" szczerze to w ogole nie rozumiem Panskiego przeslania,najpierw sie Pan czepia..."
Po pierwsze , nie czepiam się - wyraziłem jedynie swoją opinię ( o to chodziło przecież Adamowi) , a po drugie - proszę czytać ze zrozumieniem - napisałem , że albo zróbmy coś poważnego ( to do propozycji P.Nowogrodzkiego) lub całkiem z jajem ( odjechanego) i tu podałem przykłady Zapa ,które w mojej opinii były lepsze. Nie dawały i nie nasuwały wprost powodów do kpin z naszego środowiska ( jedna ręka)
pozdr.
Richie :wink:
Ja rowniez wyrazilem swoja opinie po przeczytaniu ze zrozumieniem brzmi ona - nie rozumiem panskiego przeslania :) nie widze powodu do kpin z adamowego tekstu, nawiazanie do reki a wiec rekawicy jest jak najbardziej na miejscu, podobnie jak szukanie zlotego srodka miedzy oldschoolem a perwersja. 3/4 ludzi jest na tak mi nic wiecej nie potrzeba.
Pozdrawiam.
Ps Ogloszenie jest juz kilka dni, niech kazdy zainteresowany wpisze swoje propozycje a potem wszyscy przedstawia swoich faworytyow i sie sprawa rozwiaze bez zbednej filozofii. Ja jestem za Kaja i Garbusem.
richie
sympatyk

Post autor: richie »

JoHn DuMbaR,
Kolego proszę pokaż mi w którym miejscu sie czepiam a w który kpię z Adama tekstu.
Nie umiesz czytac ze zrozumieniem - to popracuj nad tym - a nie "czepiaj się" :cool: wypowiedzi innych nie rozumiejąc ich
JoHn DuMbaR
sokolnik

Ok, gra na slówka nie ma sensu, uznajmy więc, że wyraz "czepiać" był z mojej strony nadużyciem, happy?

Skoro sobie już jednak rozmawiamy to przejdę do meritum:

Dla Pana "Masz większego ptaka?" może być zabawne, sugestywne a nawet z jajami, dla mnie i jak widzę nie tylko dla mnie to... z calym szacunkiem dla Zapa (bo intencje mial na pewno szczytne) jest tylko z jajami...

Kolejne hasło "Potrzymać daję tylko dziewczynom" abstrahując od tego, że żenskiej części forum raczej do gustu przypaść nie może (seksistowskie), jest równie dobre jak hasło poprzednie.

Zacytuję teraz Pana koronne arguemnty przeciwko hasłu Adama:

"zastanówcie się co sie będzie ludziom kojarzyć z tą "jedną ręką"

"To z jedną ręką jest mało subtelne i będą z tego głupie żarty"

"w starym powiedzeniu o jednej ręce to się mówi o macaniu kur lub waleniu k.nia"

"...przykłady Zapa ,które w mojej opinii były lepsze. Nie dawały i nie nasuwały wprost powodów do kpin z naszego środowiska ( jedna ręka)"

To pewnie kwestia indywidualnego poczucia humoru ale jesli:
"Potrzymać daję tylko dziewczynom"
"Masz większego ptaka?"
Nie kojarzą się jak to Pan pięknie ujął z ''macaniem kur lub waleniu k*nia" to ja jestem Świętym Mikołajem.
Reasumując uważam, że hasło Adama jeśli nie lepsze to na pewno nie jest gorsze od haseł Zapa, może tak to odbierma bo nie mam kompleksu '' jednej ręki'' - sporo grywalem kiedys na fliperach w 1rekiego bandyte, moze dlatego, nie wiem ...
Pozdrawiam, i pędzę na korki z czytania ze zrozumieniem :cool:
Ostatnio zmieniony śr gru 08, 2010 6:00 pm przez JoHn DuMbaR, łącznie zmieniany 1 raz.
Katou
stażysta

Post autor: Katou »

Swoją drogą ten tekst z macaniem kur to też ostatni raz chyba w podstawówce słyszałem...
Grzegorz
stażysta
Kontakt:

Post autor: Grzegorz »

Kurcze temacik łatwy lekki i przyjemny z prośbą o wypowiedzenie się na temat logo a tu zrobiła się wybuchowa atmosfera jak byśmy byli w jednym pokoju to do ręko czynów by doszło widze u co niektórych :oops: :razz: . Adam chciał zebrać jakieś info z pomysłami , każdy ma inne zdanie pomysły , każdemu co innego się podoba. Widze weszły zarzuty nawet że ktoś jako czopek chce wejść :oops: kolego ZaP po co te słowa zostaw dla siebie :roll: Strona sokolnictwo.pl jest Adama więc jakie logo mu się będzie podobało takie zrobi, nikomu na pewno na siłę nie bedzie naklejał na auto czy gdzie kolwiek :wink: :wink:

A jeszcze 100% racji że hasło przewodnie żeby było zauważalne musi być mocne :mrgreen:
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

moja jak moja uwazam ze forum istnieje bo wszyscy w nie się angazuja wiec tym bardziej wypada zapytać o zdanie, gdyby nie bylo forumowiczow to nie byloby forum i na odwrot wiec zapraszam do glosowania w nowej ankiecie
Grzegorz
stażysta
Kontakt:

Post autor: Grzegorz »

FAKT MOŻE SIĘ ZAGALOPOWAŁEM I NIE PRZEMYŚLAŁEM WSZYSTKIEGO :lol:
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

Czytając te wszystkie propozycje "sloganu" sokolniczego przypomniała mi się pewna sytuacja (a'propos sterowanych). W technikum jak zwykle wieczorem wyszliśmy wspólnie na "unoszenie" jak my to nazywaliśmy, czyli spacer wieczorny z ptakami po Tucholi. W pewnym momencie ktoś nas zaczepił i zapytał, czy te ptaki są na baterie. Oczywiście później dorobiliśmy do tego mnóstwo innych stwierdzeń (z podtekstem i bez) i przypomniało mi się jedno - skoro ptaki są na baterie, to jak je ładujemy :twisted:
A wracając już do tematu to proponuję również "SOKOLNICTWO - NATURA NA WYCIĄGNIĘCIE RĘKI"
Katou
stażysta

Stachu pisze:"SOKOLNICTWO - NATURA NA WYCIĄGNIĘCIE RĘKI"
Zdecydowanie to by był mój faworyt :)
JoHn DuMbaR
sokolnik

Stachu szkoda ze juz powstala ankieta bo twoje podoba mi sie chyba najbardziej :)
Katou
stażysta

Jak się skończy ankieta "ankietować" to zawsze można dorzucić i zacząć od nowa. Przynajmniej jakiś ruch się zrobił na forum. Dla mnie najlepsza propozycja z tych co są.
ODPOWIEDZ