a moze by tak jakies logo gadzetowo forumowe

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.

Co sądzisz o naklejce jak ponizej

Wiocha jakich mało
7
24%
Jest mi obojetne
1
3%
Podoba mi się
21
72%

Liczba głosów: 29

garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

ZaP pisze:czemu nie ma tu normalnej dyskusji tylko w czystym wydaniu wdupowłastwo...
słowotwórstwo widze:) i nie uznałbym tego w ten sposob ale wolność słowa jest wiec uwazac kazdemu wolno co chce tak samo jak nie ma przymusu brania udziału w tej dyskusji

Reasumując na wersje numer 2 narazie widze poparcie dwoch tekstow: jeden Waldka, jeden mój. Czekam na dalsze propozycje "grzeczniejszych" wersji :)
kazach
stażysta

Post autor: kazach »

Nowogrodzki pisze:No, może ja nie wiem o co chodzi , ale niby z czym ma się to kojarzyć? Posty wyżej chyba podają to jednoznacznie.Kiedyś bardziej się przejmowałem zdaniem "większości", dziś wiem, że jedną z pułapek demokracji może być to, że 10 (powiem to delikatnie) niemądrych przegłosuje 1 mądrego. Mam dosyć w mediach, reklamach skojarzeń z genitaliami.

Wyuzdane zboki ???????????????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
garbus2
Site Admin
Kontakt:

kazach pisze:czarnego a iarzębiatego

Kto tu jest wyuzdany ???????????????????
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

Piotrze tu nie chodzi o ,,wdupowłastwo'' tylko o to co sobie do d...py samochodu przykleisz ,czy w innym miejscu i choć Pan Pr .Nowogrodzki uważa ,iż wola większości nie zawsze jest mądra
/z czym właściwie się zgadzam / mam propozycje -Adam jak się zbierze trochę propozycji to możesz sam wybrać co Ci odpowiada lub zrobić następną ankietę i poddać pod głosowanie
niektóre propozycje -w końcu ludzie chcieli by sobie ,,coś przykleić '' co się w miarę podoba
i spełnia zadanie propagowania strony jak i sokolnictwa .
garbus2
Site Admin
Kontakt:

własnie o czymś takim myślałem
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

W ramach zabawy w wymyślanie napisu i pamiętając , iż musi być krótkie mam następną propozycje -I TY ZOSTAŃ SOKOLNIKIEM – lub -TO LEPRZE NIŻ MODELE LATAJĄCE
Panowie ruszcie głową w końcu ma to być reklama naszej pasji ! :lol:
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Waldek na Prezydenta ...

:)
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Chej -nie wszyscy mnie znają by Adam coś takiego na naklejce umieszczał ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
richie
sympatyk

Post autor: richie »

Witam serdecznie koleżanki i kolegów
Wydaje mi sie ,że propozycja Adama jest mało trafna -zastanówcie się co sie będzie ludziom kojarzyć z tą "jedną ręką". Nurkowie mają powiedzenie - "Nurkowie robią to głębiej"
i to już jest subtelniejsze i bardziej eleganckie.Jest cień podtekstu ale nie ma się do czego przyczepić . To z jedną ręką jest mało subtelne i będą z tego głupie żarty.Zgadzam się z Panem Nowogrodzkim. zróbmy coś poważnego lub zupełnie odjechanego w stylu Zapa.Jego propozycje są otwartą sugestią ale inteligentną z jajem. To się będzie ludziom podobać i nie będzie powodu do żartów z " jednej ręki" ( w starym powiedzeniu o jednej ręce to się mówi o macaniu kur lub waleniu k.nia)
pozdrawiam serdecznie
Richie :smile:
Katou
stażysta

Post autor: Katou »

Cholera i teraz mi głupio. Miałem o niektórych kolegach z podstawówki złe zdanie. Wychodzi teraz na to, że oni mieli inteligentne poczucie humoru którego ja do teraz nie łapie. Na szczęście dla mnie, w tym kraju być idiotą to nie wstyd.

Jeśli chodzi o nurków to przyznaje ich hasło jest o wiele lepiej trafione i z tym się zgodzę.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

OK to kolejna propozycja:

SOKOLNICY ROBIĄ TO NATURALNIE

co wy na to?
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

musze Waldka pobudzić------CZASAMI SIEDZE WYSOKO- :wink: -NIE JESTEM STEROWANY :wink: CHCESZ MNIE POTRZYMAĆ :smile: DZIEWCZYNY NAS LUBIĄ :smile: ZA MNĄ NIE ZDĄRZYSZ :wink: MI NIE UCIEKNIESZ :wink: NIE LUBIE SIEDZIEĆ UWIĄZANY :wink:
Katou
stażysta

Post autor: Katou »

Jeśli chodzi o opinie Pana Waldka. Nie licząc tych modeli sterowanych to propozycje nie są złe. Ale trochę tak kojarzy mi się z chwytaniem się brzytwy i szukaniem ludzi na siłę (to tylko moje prywatne odczucie). Są oficjalne z sensem i każdy nie będzie miał wątpliwości o co biega.
Z takich oficjalnych to pierwsze co mi przyszło do głowy to "Sokolnictwo dziedzictwem ludzkości" biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenia to mogło by być na miejscu. Bez podtekstów co prawda ale też bez wyciągania specjalnie ręki do tłumów. Takie proste i zwyczajne ale żebym był dumny z niego to nie powiem :P Tak tylko dorzucam swoje 3 grosze.

Jeśli chodzi o propozycje kaji to "DZIEWCZYNY NAS LUBIĄ" "CHCESZ MNIE POTRZYMAĆ" też są niezłe. Dziewczyny nas lubią jest trochę dwuznaczne i nie wiadomo czy chodzi o sokolnika czy ptaka z plakietki :P. Chcesz mnie potrzymać też ma coś w sobie... tylko że odzywa się moja zboczona natura i zaczynam to przeinaczać od razu :razz:

Co do propozycji Adama zaraz polecą gromy że włażę w tyłek bez mydła. Ale w pełni obiektywnie ta wersja podoba mi się bardziej niż poprzednie. Bez problemów wiadomo o co chodzi i jest bardziej zrozumiale niż pierwsza wersja, jest dwuznaczna co mi się podoba, a jeśli chodzi o dobry gust tez ciężko się do niego przyczepić.
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

richie pisze: Wydaje mi sie ,że propozycja Adama jest mało trafna -zastanówcie się co sie będzie ludziom kojarzyć z tą "jedną ręką". Nurkowie mają powiedzenie - "Nurkowie robią to głębiej"
i to już jest subtelniejsze i bardziej eleganckie.Jest cień podtekstu ale nie ma się do czego przyczepić . To z jedną ręką jest mało subtelne i będą z tego głupie żarty.Zgadzam się z Panem Nowogrodzkim. zróbmy coś poważnego lub zupełnie odjechanego w stylu Zapa.Jego propozycje są otwartą sugestią ale inteligentną z jajem.
A ja sie z tym zupelnie nie zgadzam, propozycja Adama jest w mojej ocenie rownie dobra jak haslo nurkow, szczerze to w ogole nie rozumiem Panskiego przeslania, najpierw sie Pan czepia i zarzuca Adamowi brak subtelnosci a potem popiera hasla ZaP'a ktore ich autor mam nadzieje wrzucil jedynie dla draki bo nadaja sie co najwyzej do kosza...
Propozycja Kaji? (Jak to sie wlasciwie odmienia?) CHCESZ MNIE POTRZYMAĆ bardzo dobra.
Krog
stażysta

Post autor: Krog »

Propozycja z mojej strony:

NAJLEPIEJ DBAMY O PTAKI
ODPOWIEDZ