drobne pytanie
drobne pytanie
Mam takie małe pytanie dotyczące posiadania sokoła. Mianowiecie chciałbym się dowiedzieć czy, aby posiadać wspomnianego ptaka, dla celów nie myśliwskich a rekreacyjnych, także jest potrzebne przynależenie do PZŁ, czy wystarczą warunki przedstawione na stronie http://www.gniazdosokolnikow.pl/prawosok. I czy konieczne jest także uzyskanie zgody od odpowiednich osób. Komuś może wydać się to dziwne, że zadaję tyle pytań, ale mam dopiero 18 lat i chciałbym być posiadaczem sokoła dopiero po ukończeniu studiów.
To trochę tak jakby ktoś planował kupno rybek które sie karmi raz dziennie wsypując granulat do wody. Poprawka sam mam akwarium i nie karmie rybki raz na 2,3 dni i mają sie wyśmienicie sęk w tym że co poniektórzy muszą zrozumieć ze ptak draopieżny wymaga mase uwagi i trzega mu poświęcić dużo czasu.
PS. No i raczej nie można go na telewizorze postawić
PS. No i raczej nie można go na telewizorze postawić
- Raven_Corvus
- sokolnik
- Raven_Corvus
- sokolnik
Taka "ptaszyna" to dla mnie symbol sily i piekna (kompleksy byc moze ale no Panowie nie oszukujmy sie kogo taka dama nie rusza) co do lapania to zajace, kaczuchy i bazanty by mnie interesowaly
Co ja bym potem z sarna zrobil
heheh na skup chyba tylko. a pytanie nie bede nowgo postu zakladal co t znaczy jesli jest 3/4 gyr 1/4 peregrin? mianowicie co to za rozklad genow, ze jesli 3/4 to dominuje bialozur? a jesli jest 3/4 peregirn, a 1.4 gyr to to, ze wedrowny? (nierozumiem) a jesli uda sie rozmnozyc 1/2 gyr 1/2 pere z taka sama hybryda (sytuacja teoretyczna) to co wtedy sie wykluje? co to za kurczaki beda? czy to nowy gatunek czy to dalej 1/2 gyr, 1/2 pere? zamotalem co?
Chwal Ćwik Przemek.
Chwal Ćwik Przemek.
Szczerze Raven w ogole mi sie nie podobaja takie krowy
Dla mnie esencja Accipitera to nieduze rozmiary, wielkie serce i brak szacunku do jakiej kolwiek ofiary. Zbojeckie podejscie to technik lowieckich, brudne sztuczki i ataki z nienacka. Mozna by powiedziec, ze triumf energji nad materia
3/4gyr x 1/4 peregrine znaczy, ze 75% krwi ma od bialozora a 25% of wedrownego.
Albo jak wolisz efekt zaplodnienia (przykladowo) samicy 1/2 gyr x peregrine przez samca bialozora.
3/4gyr x 1/4 peregrine znaczy, ze 75% krwi ma od bialozora a 25% of wedrownego.
Albo jak wolisz efekt zaplodnienia (przykladowo) samicy 1/2 gyr x peregrine przez samca bialozora.
- Raven_Corvus
- sokolnik
aaaa rozumiem ale taka krowka tez zna brudne chywyty cegi jak sztylety taki przerosniety skrytobujca
a co z reszta mojego pytania? jak by to bylo z rozmnazaniem hybryd? co do samczykow accipitera tez bym nie pogardzil. wogle gołębiarze rzadza. Jeszcze kiedys bede z wami na lowach bazanty scigal! Moze nie w nastepnym roku moze nie za 2 lata ale bede! ( za rok zmieniam stan cywilny) ;] Dobranoc. (i tak puzno)