Opieka nad pupilem

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
Animal
stażysta

Post autor: Animal »

Panie Adamie to oczywiste.
Ale chodziło mi o to, ze może lepiej jak ja bym przetrzymał pustułke na siedzisku w domu i nakarmił ją kurczakami niż osoba kompletnie zielona ( bez obrazy ) wiem że jeszcze bardzo mało wiem ale zawsze to jakieś pojęcie.
Pozdrawiam.
Animal
stażysta

Post autor: Animal »

Chodzi mi o trzymanie ptaka do czasu przyjazdu pana Jakubca.
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

Maciek –konie kują ,a ty nogę nadstawiasz ? :lol:
Żabciu ty moja !!!! :lol:
party231
pisklę

Post autor: party231 »

nie mialem internetu przez weekend nie moglem sie wypowiedziec. To wlasnie dlatego nie doszlo do spotkania, nie pokazalem Ci tej pustulki animal, wlasnie z braku twojego doswiadczenia, nie mojego, dlatego wolalem ja, ten mniej doswiadczony, ale rozsadny znajacy samego siebie, przetrzymac ptaka niz oddac go 15latkowi.Z twojego pseudonimu na forum od razu widac jakie masz podejscie do zwierzakow, pozatym mieszkasz w bloku to nasowa na mysl tylko ciasna klatke, cos w tym rodzaju.
aproposssssssssss ptak zostal oddany sokolnikowi Mariuszowi z Janowa Lubelskiego, swietny czlowiek, zapraszal mnie do siebie zeby obejzec jego okazy ;) napewno skorzystam, poza tym da mi znac co stalo sie z ptakiem ktorego mu dalem:)

Pozdrawiam:)
TB
młodszy sokolnik

Post autor: TB »

party231 pisze:oddac go 15latkowi
Moim zdaniem to, że ma 15 lat nie ma żadnego znaczenia. Są ludzie, którzy mają po 40 i nadal nie dorośli do opiekowania się zwierzętami.

Tak samo fakt mieszkania w bloku! Lepiej ptaka trzymać na berle w pokoju np. 3x3x2m niż w małej wolierze w "ogródku"!

A pozatym gratuluje oddania ptaka :wink:
Pozdrawiam
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Teddy (bo Tadek to tak staropolsko)...co jak co ale ty powinienes siedziec cicho i zrozumiec powyzsza wypowiedz :) no i 15 lat to ciagle 90+ :) metyryki nie zmienisz :)
ps czekam na zdjecia na priv / mail
party231
pisklę

Post autor: party231 »

tutaj zdjęcie przed oddaniem;) Obrazek
Grzegorz
stażysta
Kontakt:

Post autor: Grzegorz »

Pustułeczka malutka miałą zderzenie z czymś (nie wiadomo z czym)a pani weterynarz genialnym pomysłem karmiąc ją karmą kocią doprowadziła do problemów żąłądkowych narazie jest obserwacja co najważniejsze ma apetyt na jedzonko zgodne z jej zapotrzebowaniem mamy nadzieje że szybko jej żołądek sie oczyści z tego kociego świństwa.
Grzegorz
stażysta
Kontakt:

Post autor: Grzegorz »

witam
problemu z żołądkiem już nie ma u biednej pustułki ale latać nie może jeszcze podobno coś z kuperkiem ma po tym uderzeniu. niedługo będzie próba lotu tej zwierzyny
ODPOWIEDZ