Początek

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nowogrodzki »

Zadałem je nie ze względu na brak logiki, tylko ze względu na przewidywaną szybkość reakcji.
Wniosek się nasuwa, że zamiast skrzętnie przeczytać posty na forum wolałeś po manipulować nami.
No, no pięknie. Jak na 16 lat bystrzak z Ciebie.
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

Myśle że to nowy miot ,bo lęg za nic niepasuje......(być może ze sie myle )
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

W pewnych warunkach sprytem cierpliwości się nie zastąpi ,a na to niema mocnych!
kozioł94
pisklę

Post autor: kozioł94 »

Nie twierdzę, zresztą nigdy nie posunąłbym się do tak krótkowzrocznego twierdzenia, że cokolwiek większego da się osiągnąć skrótowo. Chodziło mi jedynie o podstawowe informacje, mimo wieku doskonale wiem, że takie "osiągnięcia" są nietrwałe, a żeby czegokolwiek się nauczyć nie wystarczy zadawać głupich pytań, ze względu na to że otrzymałem już odpowiedzi na te podstawowe pytania postaram się ze słów przejść do czynu. Nie miałem najmniejszego zamiaru kimkolwiek manipulować i jeśli ktoś się tak poczuł to proszę o wybaczenie.
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nowogrodzki »

Jeśli chodzi o mnie, to nie ma sprawy. Czas pokaże , jak to będzie z czynami. Miło będzie spotkać się kiedyś w "polu".
kozioł94
pisklę

Z czynami wyznaję zasadę "powoli, bo się **** nie uda", ale bardzo by mi pomogło gdyby ktoś mógłby przesłać mi na priva kontakty ludzi z tego obrębu, którzy ewentualnie zgodziliby się mi pomóc.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

kozioł94 pisze:Z czynami wyznaję zasadę "powoli, bo się **** nie uda", ale bardzo by mi pomogło gdyby ktoś mógłby przesłać mi na priva kontakty ludzi z tego obrębu, którzy ewentualnie zgodziliby się mi pomóc.
nadal nie rozumiesz - to nie ludzie maja sie zglaszac do ciebie ale ty do ludzi i to jedynie w wypadku kiedy jestes w stanie udowodnic ze traktujesz powaznie temat i cokolwiek chocby teoretycznie sie orientujesz
kozioł94
pisklę

Szczerze mówiąc wychodzę z założenia że na teorię trzeba patrzeć też przez pewien pryzmat i różni się nieco od praktyki, chciałbym mieć chociaż małe pojęcie jakiej wielkości jest to pryzmat, zakładam że teorii nie można w 100% do siebie. Dodatkowo, uważam że jednak nauka przez drugą osobę, połączona w większej jak na ten moment wiedzą podręcznikową powinna dać lepsze wyniki niż gdybym korzystał wyłącznie z książek. Zdaję sobie sprawę z tego że na razie z praktyką może być krucho, ale chce mieć o tym chociaż blade pojęcie, żeby odpowiednio interpretować treści podręcznikowe.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

zgadzam sie z tym co napisales co nie zmienia faktu ze na dzien dobry cos powinienes wiedziec zanim zaczniesz sie praktycznie przygladac
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

Myśle że najbardziej by zaspokoił twój apetyt i niecierpliwosć jakiś pokaz o ile o tej porze są takowe,a następnie dostosuj sie do powyrzszych porad puki jeszcze je otrzymujesz i kiedyś powiesz że tak zaczołeś ,jak byś znalazł gdzie moge take pokazy sobie pooglądać to by było fajnie. :wink:
kozioł94
pisklę

Słuszna rada, postaram się coś znaleźć, a jeśli się uda postaram się możliwie szybko podać informacje :smile:

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc.
ODPOWIEDZ