Imprinting

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

Ty wiesz powiem Ci jak czytam twoje posty to smieje sie ,a zarazem podziwiam jak wszechstronnie interesujesz się ,wszystkimi i wszystkim po trochu .Pisales do mie na prw.i co już nic niechcesz więcej korespądowac więcej czy Co?
TB
młodszy sokolnik

Post autor: TB »

jak czyms chce sie zajac to na powaznie i z zaangażowaniem!! Pytam sie o składanie jaj, gdyz takiego malego drapola, chciałbym na poczatek lipca, koniec czerwca, gdyz wtedu jest ciepło i pozna wiecej czasu spedzac na zewnątrz..a wiosną deszcz, temp 20 stopni;(, a jesienią tu słonce, powieje wiatr i zaraz jest sie chorym..
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Czlowieku pomyliles fora...
TB
młodszy sokolnik

jak zawsze... :mad:
Najpierw zrozum o co i chodziło w poscie, a co jest tylko dopełniem tego postu..
Awatar użytkownika
Jastrząb
młodszy sokolnik

Post autor: Jastrząb »

daj adres podrzuce Ci 2 przednie...
to nie praca sezonowa ze bawic mozesz sie tylko w ciepłe dni, wiosna lato jesien zima ogien i nie ma ze boli a Ty przejmujesz sie ze bedzie Ci w zime z nosa leciało.
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

TB pisze:poczatek lipca, koniec czerwca, gdyz wtedu jest ciepło i pozna wiecej czasu spedzac na zewnątrz..a wiosną deszcz, temp 20 stopni;(, a jesienią tu słonce, powieje wiatr i zaraz jest sie chorym..
Podejście wspaniałe. Tylko pogratulować...
Po pierwsze ptaki są raczej przyzwyczajone do zmiennych warunków atmosferycznych i temp. 20 st.C raczej nie powoduje u nich chrypki. Po drugie spędzają na powietrzu całe życie (no, chyba, że wpadną do kurnika u Pana Kazika, ale to już inna historia). Po trzecie jak chcesz ptaka to musisz z nim latać świątek piątek i niedziela, wiatr czy zima ulgi ni ma. Jeśli każdy powiew wiatru wywołuje u Ciebie kaszel, to zajmij się raczej akwarystyką (bez żadnych insynuacji oczywiście) albo bierkami. Sokolnictwo dla takich jak Ty to pewna śmierć z wyziębienia.
TB
młodszy sokolnik

nie, ale te pierwsze nauki bedą wymagały odemnie i ptaka całkowitej uwagi..wiec nie chce sie przejmować czy zachoruje czy nie...ptak przez te 2-3 miesiace cos załapie i bedzie łatwiej..nie zrozumcie mnie zle, ze pozniej nie bede sie zajmował ptakiem, ale wolę cos robic kiedy jest ciepło...choc lubie zime, chodzic po polach w sniezyce, siedziec/ chodzic po lesie, kiedy jest głucha cisza, i tylko pekanie lody czy dzwieg zgniatanego sniegu...
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

TB pisze:choc lubie zime, chodzic po polach w sniezyce, siedziec/ chodzic po lesie, kiedy jest głucha cisza, i tylko pekanie lody czy dzwieg zgniatanego sniegu...
Wybaczcie uszczypliwość, ale proponuję akademię sztuk pięknych, wydział poezja stosowana...... :neutral:
TB
młodszy sokolnik

chodzi mi o to, ze latem mozna prawie codzinnie wyjsc, a jak zimą da jakas ostra sniezyca to i ptaka mozna zgubić, jesienią są burze i porywiste wiatry, wiec piorun moze trafic :mrgreen:
JoHn DuMbaR
sokolnik

Czlowieku co na lisa z harrisem polowal...jestes pewien ze w kilka miesiecy zdobedziesz dosc wiedzy...? Jak na razie to wiesz mniej niz 0
TB
młodszy sokolnik

nie masz jak mnie zaczepic, to poraz ktorys mi to wypominasz! Skoro "wiem mniej niz 0" to co sie dziwisz?!

Po prostu, jestes sfrustrowanym chłopek, ktory nie ma sie na czym/kim wyzyc, wiec znalazł kozła ofiarnego w postaci mnie..
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Że pójdę za przykładem Kolegi
JoHn DuMbaR pisze:Czlowieku co na lisa z harrisem polowal...
Ile ostrych śnieżyc i dni sztormowej pogody widziałeś w ciągu ostatniego roku czy dwóch? To nie Syberia, a pojedyncze dni, kiedy nie można wyjść w teren wpływaja pozytywnie na ptaka, bo to zawsze jakieś urozmaicenie w harmonogramie dnia. Nikt przy zdrowych zmysłach nie lata w czasie sztormu 10 st.B i piorunach walących na prawo i lewo. :shock:
TB
młodszy sokolnik

u mnie w tym roku były 3 potezne sniezyce...wiem, to tylko 4 dni...a dni burzowych to z 10...a niektóre to naprawde potezne...
JoHn DuMbaR
sokolnik

proponuje koledzy pojsc za przykladem Adriana i "bez odbioru" po co sie denerwowac
Ostatnio zmieniony śr wrz 30, 2009 9:45 pm przez JoHn DuMbaR, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

JoHn DuMbaR pisze:proponuje koledze pojsc za przykladem Adriana i "bez odbioru" po co sie denerwowac
Przepraszam. Niepotrzebnie dałem się wciągnąć w tę grę. Obiecuję poprawę mojego postępowania :mrgreen:
ODPOWIEDZ